Rumah yang cantiknya sudah tentu menjadi idaman semua orang. Selain ruang tamu, halaman luar rumah juga menjadi ruang untuk bersantai dan privasi bersama keluarga.

Namun untuk menjadikan ruang sebegitu perlukan modal yang besar dengan mengupah pihak yang mahir. Sudah tentu ia melibatkan kos yang tinggi.

Hakikatnya jika kita memilih untuk berjimat, cara yang mudah adalah DIY sendiri. Bagi sebuah keluarga ini, dengan hanya menggunakan ‘Shera Plank’ dengan memasang sendiri, sudah tentu ia menjimatkan!

Sebagaimana perkongsian oleh Cik Puan Cik Puan Pae Faez ini. Modal hanya RM1000 seminggu siap hanya buat sendiri!

Modal hanya RM1K

Projek gigih seminggu. Ni kami buat dekat homestay. Nak naik batu makan modal
So kita tutup pakai shera je senang.

Cantik pun cantik. Pastu terus datang idea nak buat ala2 pagar mcm kat oversea tu
Order lagi shera dan terus buat design pagar tu. Siap boleh cover sampai kolam!

Taraaa alhamdulillah walaupun homestay, tapi kami nak bagi guest yang menginap puas hati 👏🏼
Total shera plank dalam 37 keping. Kos dalam 1k . Masa siap dekat 5 hari. Husband buat sorang.

DIY Tutup Dinding Porch Kereta Guna ‘Shera Plank’. Jimat Kos Dan Cantik! DIY Tutup Dinding Porch Kereta Guna ‘Shera Plank’. Jimat Kos Dan Cantik! DIY Tutup Dinding Porch Kereta Guna ‘Shera Plank’. Jimat Kos Dan Cantik! DIY Tutup Dinding Porch Kereta Guna ‘Shera Plank’. Jimat Kos Dan Cantik! DIY Tutup Dinding Porch Kereta Guna ‘Shera Plank’. Jimat Kos Dan Cantik! DIY Tutup Dinding Porch Kereta Guna ‘Shera Plank’. Jimat Kos Dan Cantik! DIY Tutup Dinding Porch Kereta Guna ‘Shera Plank’. Jimat Kos Dan Cantik! DIY Tutup Dinding Porch Kereta Guna ‘Shera Plank’. Jimat Kos Dan Cantik!

IKLAN

Sumber: Cik Puan Pae Faez

*Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

Sertai Webinar Keibubapaan PERCUMA anjuran Pa&Ma secara virtual yang menjemput speaker- speaker hebat dalam bidang keibubapaan termasuk Prof Madya Dr Nik Salida, Ibu Rose, Dr Ahmad Rostam, Puan Maryam Jamadi, Puan Azlina Roszly dan Irma Hasmie. Daftar nama di https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-sayang-anak-ketat-ketat/
DIY Tutup Dinding Porch Kereta Guna ‘Shera Plank’. Jimat Kos Dan Cantik!

 

Terkini: E-TOUR KE FARM IN THE CITY. ENJOY!

MedicKeluarga: Dialisis, Peluang Kedua Pesakit Ginjal. Pakar Buah Pinggang Ni ada jawapannya.

IKLAN

MedicKeluarga: Obesiti dalam keluarga atasi cara selamat. 

MedicKeluarga: Berapa lamakah luka jahitan czer atau caesarean akan pulih? Bilakah masa sesuai untuk memulakan hubungan intim?

IKLAN

MedicKeluarga: Mandi malam ketika hamil. Ada pendapat kata nanti bengkak kaki. Pakar ini jelaskan lebih lanjut. 

MedicKeluarga: Betul ker ni, makan atau minum pati ikan haruan mampu sembuhkan luka operation dengan cepat? Pakar ini jelaskan lebih lanjut. 

Bintang Kecil:Pening kepala melihat telatah adik-adik BK kumpul marshmallow tapi kecoh satu kampung dibuatnya. Agaknya siapa yang menang cabaran kali ini? Mari kita saksikan.

Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara

DIY Tutup Dinding Porch Kereta Guna ‘Shera Plank’. Jimat Kos Dan Cantik!