Sesungguhnya ajal kematian itu rahsia dan ketentuan taqdirnya di sisi Allah. Dialah yang  maha mengetahuinya bila dan waktunya. Sebagaimana yang dikongsi oleh seorang sukarelawan, dilaman facebooknya, Natipah Abu  berharap kepada yang membaca perkongsiannya agar mendoakan adik Fatimatusyahira yang disahkan kanser darah kembali sihat.

Sebagai umat Islam kita percaya bahawa kesembuhan seseorang itu tetap bergantung kepada kehendak dan izin Allah. Jika Allah mengkehendaki kesembuhan, maka sembuhlah penyakit itu walau seberat mana sekalipun dan sebaliknya. Semoga Fatimatusyahira Mohammad Desa, 9 tahun kembali sihat. Aminnn.

____________________________________________________________________

IKLAN

Doakan Adik Fatimatusyahira Kembali Sihat! Disahkan Kanser Darah Sejak Umur Enam Tahun

IKLAN

 

IKLAN

KHABAR DUKA DARI SIK, KEDAH ….

FATIMATUSYAHIRA BINTI MOHAMMAD DESA – 9 THN.
Dua tahun lalu … sambutan majlis hari lahirnya yang ke – 7 tahun diadakan dengan meriahnya di SEK. KEB. SIK. 
Dia yang disahkan kanser darah ketika usianya 6 tahun itu , akhirnya dapat menjejakkan kaki dan memulakan sessi persekolahan setelah selesai menjalani kemeoterapi dan “ sihat “ seperti sediakala.
Dia, kami raikan sebagai tanda sokongan moral ke atas perjuangan anak seorang penoreh getah ini.
12 Dis tahun lalu ketika usianya 8 tahun … ayah yang menjadi nadi jiwa-raga dan segalanya buat dia dan keluarga yang selama ini sememangnya hidup dalam serba kekurangan itu .. pergi mengadap Illahi secara tiba-tiba hanya akibat demam. Dia pun menjadi anak yatim dlm sekelip mata …
Dan hari ini …
Belumpun setahun ayah pergi ….
khabar sedih datang menerjang lagi. Belumpun kering air mata ibu menangisi pemergiaan ayah .. hari ini ibunya menangis lagi….
Dia kini sedang dirawat di Hospital Pulau Pinang. Kanser darahnya dikesan semula. 70 % sudah merebak di dalam tubuh kerdil ini. Dan doktor sudah memberikan gambaran walau tidak secara jelas … bahawa .. .harapan untuknya sembuh sudah tiada lagi.
Doakan dia ….

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI