Di sana sini orang merungut akan kesukaran untuk membeli topeng muka atau mask. Setiap farmasi atau kedai yang dikunjungi semuanya kehabisan stok. Ini menyebabkan orang ramai terpaksa membeli mask yang dijual dengan harga yang cukup mahal memandangkan terpaksa menggunakannya ke sana ke mari.

Menyedari hal ini, Ustaz Ebit Lew yang sememangnya cukup terkenal dalam kerja-kerja dakwah telah membuat pesanan untuk diagihkan kepada masyarakat yang memerlukan.

“Duit Waktu Ni Boleh Menjadi Saham Akhirat.” Sedekah 10 Ribu Topeng Muka, Tindakan Ustaz Ebit lew Dipuji Netizen!

Dalam perkongsian tersebut, Ustaz Ebit memberitahu ke semua topeng itu kemudiannya diedarkan ke beberapa tempat dengan menggunakan perkhidmatan Rider.

IKLAN

Semoga lebih ramai orang yang berhati mulia seperti Ustaz Ebit Lew dan tidak mengambil kesempat menaikkan harga sewenang-wenangnya di saat genting sebegini.


“Duit Waktu Ni Boleh Menjadi Saham Akhirat.” Sedekah 10 Ribu Topeng Muka, Tindakan Ustaz Ebit lew Dipuji Netizen!

Puas fikir nak cari mana bila dengar banyak mask dah tiada. Semua tugas utama yang perlu berada di jalan, banyak restoren, kedai-kedai dan bahagian sokongan, kerja bank-bank. Saya sendiri puas cari mask tak dapat lama dah. Tanya sana sini. Ramai tanya saya.

IKLAN

Akhirnya saya dapat beli 10 ribu mask dari beberapa orang yang menjualnya. Walau mahal dari biasa. Takperlah. Syukur saya dah hadiahkan pada yang minta pada saya sebelum ini. Duit waktu ni boleh menjadi saham akhirat. Ya Allah terimalah semuanya jadi asbab kebaikan dan hidayah. Dan sihatkan semua kawan-kawan saya di semua hospital dan bantulah kami semua ya Allah.

“Duit Waktu Ni Boleh Menjadi Saham Akhirat.” Sedekah 10 Ribu Topeng Muka, Tindakan Ustaz Ebit lew Dipuji Netizen!

IKLAN

Tadi dah guna khidmat bungkusit edarkan pada beberapa tempat. Ada adik kerja tu datang tak pakai mask pun. Ya Allah bahayanya adikku. Saya hadiahkan juga padanya. Keadaan terdesak sekarang. Sebab jika ke hospital pun nak dipilih untuk disaring memang susah. Semoga Allah selamatkanlah kita semua. Pulihkan keadaan ini.

Pohon doa yer semua rider adik ni semua selamat menghantar ke semua tempat. Ya Allah terimalah sedekah hadiah ini jadi asbab hidayah. Jika ada sesiapa ada mask banyak boleh bagitahu. Sebab dah habis. Ramai lagi nak mask. Semoga dimudahkan yer-ebitlew

Siapa ingin infak
cimb 8603546376
Pertubuhan Kasih Umat Malaysia