Kata air tangan seorang isteri itu pengikat kasih sayang dan keharmonian dalam rumah tangga. tetapi kalau tak pandai masak pun tidak bermakna rumah tangga tidak harmoni kan. Bergantung bagaimana pembawaan suami isteri dalam melayari bahtera perkahwinan bersama.

Seperti mana yang dikongsikan oleh pelakon Aeril Zafrel yang secara terbuka mengakui bahawa isterinya, Wawa Zainal tidak pandai memasak tetapi dia masih menerima Wawa sebagai suri hatinya itu.

Zaman sekarang ni tak kisah perempuan pandai masak ke tak, yang penting pandai cari duit. Orang lelaki ni kalau lapar dia boleh order je. Tapi kena juga pandai buat basic, masak air ke masak nasi ke kan. Macam Wawa pun, tak pandai masak saya terima je seadanya.

Pendedahan Aeril itu berikutan Wawa Zainal memuat naik satu perkongsian di instagramnya.

Salah seorg leader mengadu dia tak pandai masak lagi .. risau sgt sbb da nak kawin🤭 so aeril bagi la kata kata semnagat sikit hahahha.. mcm wawa dulu baru kahwin dengan dia pun tak pandai masak.

IKLAN

Macam2 buku masakan beli🤣 igt lagi ada 1 buku masakan tebal gila.. 365days cook nama buku tu.. hari2 dok belek😂alhamdulillah sekarang bagitahu je masak apa 🥜 je😝🤣

tapii betul ke lelaki tak kesah perempuan tak pandai masak🤭

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wawa Zainal ®️ (@w4w4_zainal)

Perkongsian pasangan suami isteri ini mendapat pelbagai reaksi daripada peminat mereka.

nanie.ridwi Kalau banyak duit ye lah boleh order hari2 cuba kalau cukup makan je.. keluarga besar.. nak tak nak kena masak juga..
bysalwafuad Sama la kita wawa. Saya beli juga buku tu chef ape tah nama ahahahhahaa
wannurasmat_wan_hussin Dulu sebelum kahwin suami sy ckp x kisah x pandai masak. Bila dh kahwin mcm2 dia request. Ingat aku cheff 😜 nawookk ckp x kisah
qudamahzul Haaaa kak wawa tak pandai masak.. kantoi.. huhuhu.. nasib abang aeril terima seadanya.. huhu
Lelaki kisah Tentang kerajinan perempuan
aziah123450 Makcik pun sampai skrg xpandai masak.. Mkn je yg tau.. Tp jadilah setakat goreng telur tu ok.
syxhrizxl_ Yeee mostly laki tak kisah pun perempuan tak pandai masak. Lelaki kisah tntg kerajinan seorang perempuan😎
kyyna_lee Effort isteri tu penting.kerjasama lg cun
mizzazainyssha aeril perli ke tu hehe… atlase blajar msty pandai msak kan.. kalau dh tk pndai , pndai crik duit.. tp kena kygkan perut suami jgk.. 😂
yayalee.yltapi kena lah belajar… jangan ZERO. MASAK TAK RETI kemas tak reti.. apa pun x reti baik kawin dengan tiang… haha…. 😂