Tempoh hari, telah tular satu video yang menunjukkan salah sebuah gerai di bazar Ramadan Taman Cempaka, Melaka. Memetik laporan Oh My Media, kebakaran adalah berpunca daripada kebocoran pada hos gas tersebut.

Gerai Terbakar, Hafiz Mahamad Prihatin Sanggup Cari Pemilik Untuk Bantu

Lebih menyedihkan, kejadian tersebut telah menyebabkan kerugian kecil dan ada segelintir yang masih tidak mempunyai rasa simpati mentertawakannya.

IKLAN

“Tapi di saat aku jatuh kenapa orang sekeliling ketawakan aku,” antara luahan mangsa.

Selain itu, kejadian tersebut juga telah mendapat perhatian ramai termasuk influencer dan usahawan berjaya, Hafiz Mahamad yang mahu membantu pemuda tersebut.

IKLAN

“Dia sedih, mungkin ditertawakan orang. Jangan ambik hati ya sahabat. Abang datangkan awak ke office abang hari ini untuk awak melihat,” tulis Hafiz.

Menerusi laman instagramnya, dia yang prihatin terhadap pemilik gerai yang terbakar itu berusaha mencari kontak bagi menyalurkan bantuan. Dalam pada itu, dia juga turut bertanya kepada orang ramai berkenaan pemilik gerai yang bernama Taufik itu.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad)

 Hafiz Mahamad merupakan pengasas produk AINAA Beauty yang menjalankan perniagaan bersama isterinya iaitu Syafiqah Aina sering melakukan sumbangan kepada yang memerlukan.

Sumber: Oh My Media & Instagram Hafiz Mahamad

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI