Salah satu masalah kesihatan yang ditakuti adalah masalah Ghout. Ia boleh menganggu kesihatan dan urusan seharian. Selain mendapatkan nasihat doktor. Boleh cuba amalan petua yang menggunakan beberapa bahan-bahan fresh.

Ikuti perkongsian ini yang boleh diamalkan untuk kesihatan diri.

PETUA GHOUT

Anak saudara saya umur 23. Dah dapat ghout sebab makan segala mak nenek.kalau makanan seafood pantang jumpa.kalau SHUSHI KING asalkan jumpa sekali makan dia seorang habis RM50-60 ringgit.seminggu sekali mesti.
Pastu kaki dia bengkak.mula mula tu dia sangka kan bengkak tu akibat kasut ketat. mak dia beli lah kasut baru. Pergi klinik dr.bagi ubat surut bengkak .
Kemudian bengkak hilang.pastu selamg 4-5 hari bengkak lagi. Lama lama baru ketahuan kaki dia akan bengkak kalau pergi makan di SHUSHI KING atau makan seafood.last sekali pi jumpa doktor pakar.bila doktor pakar dengar di bercerita pasal kaki sekejap bengkak sekejap tidak terus doktor kata ‘ saya rasa GHOUT nie….’
Jadi bila dah buat blood test …kepitusannya “GHOUT level tertinggi.

Doktor bagi ubat.selain makan ubat doktor saya bagi petua ni dan suruh mak dia buat tiap tiap hari.minim tiap tiap hari selama 3 bulan.
Lepas 3 bulan tu jumpa doktor..cerita kat doktor amalkan petua sekali…doktor kata ‘ bagus!! Boleh balik buat jual petua ni….
Seterusnya jumpa doktor 2 bulan kemudian..ujian darah menunjukkan ‘ ghout’ dah tiada dah…dah hilang
Alhamdulillah.

Cubalah buat jus kesemua bahan ini.tapis.minum airnya 2 kali sehari. GHOUT akan kurang dan hilang terus.kena amalkan.
Kaalu ghuot teruk Setiap hari minum pagi sekali dan malam sekali setiap hari selama 3 bulan berturut turut.
Lepas tu pergi cek dekat doktor.pasti doktor akan terkejut sebab ghout anda sudah hilang.tiada lagi. Lepas tu kaki pun dah tak bengkak lagi.
Lepas dah sembuh dan uruc asid kembali ke paras biasa jangan makan sampai lupa dunia.makan berpada pada….insyaallah sihat sentiasa.

Sukatan setiap kali buat jus

Apple hijau 1 biji
Batang saderi 2 pelepah
Lemon 1/2 biji
Timun sederhana 1 biji
Kisar semuanya dan tapis ambil jusnya dan minum kesemuanya sekali.

Selamat mencuba. Moga petua ini bermanfaat agar dapat mengurangkan masalah ghout.

Kredit: Ida via Pesan Bonda