Pelakon, Ozlynn Wati menerusi laman instagramnya memberitahu yang dia berjaya menamatkan tempoh berpantang selama 100 hari. Sebelum ini, dia baru melahirkan anak keenamnya, Nur Latifah Cherdiq Hanania pada September lalu.

“Untuk Suami Tercinta, Tahan Sikit Ya.” Teruja Kembali Bekerja Selepas 100 Hari Berpantang, Ozlynn Wati Kongsi Tip

“Untuk Suami Tercinta, Tahan Sikit Ya.” Teruja Kembali Bekerja Selepas 100 Hari Berpantang, Ozlynn Wati Kongsi Tip

“Alhamdulillah .. genap 100 hari semlm.. terima kasih @auliyabeautycareandconfinement smp hari ni masih lagi menjaga aku.. dpt CL yg baik pun satu rezeki.. jgn tanya pasal muka kembang aku.. ye naik badan balik.. bkn sb apa tp sebab baby.. dari segi dalaman Alhamdulillah dh sihat.

“Untuk Suami Tercinta, Tahan Sikit Ya.” Teruja Kembali Bekerja Selepas 100 Hari Berpantang, Ozlynn Wati Kongsi Tip

“Aku dh boleh exercise dh boleh pelan2 kayuh basikal kt area umah.. so aku makan jek makanan sihat tp x control portion sb aku nak bg baby nikmat susu pekat n sihat.. so naik sikit badan xpe.. still boleh pakai Xs tp S lebih seles… nnt genap baby 6 bulan dh boleh makan.. aku akan slowly control portion makanan aku.. n lebihkan workout.. InsyaAllah..

“Untuk Suami Tercinta, Tahan Sikit Ya.” Teruja Kembali Bekerja Selepas 100 Hari Berpantang, Ozlynn Wati Kongsi Tip

“Sekarang ni bengkung lilit aku dh start campak tepi dulu.. sb kerja.. tp mane yg sempat mcm sauna urut tungku.. kalau cuti jek kak sri akan buat.. baby semakin kuat menyusu.. Alhamdulillah walaupon sibuk shtg skali pam dpt jugak 6-7oz .. so buat ibu2 kt luar sana jgn stress2 ok.. byk minum air suam.. ❤️💕

IKLAN

Isteri kesayangan Johan Rajalawak ini meluahkan rasa syukur kesihatan dalamannya sudah kembali pulih dan kini sudah kembali bekerja semula.

“Untuk Suami Tercinta, Tahan Sikit Ya.” Teruja Kembali Bekerja Selepas 100 Hari Berpantang, Ozlynn Wati Kongsi Tip

“Pantang 100 hari selesai alhamdulillah, rasa happy gila. Ramai cakap aku dah start kerja, yes memang aku dah start kerja. Sama macam ibu-ibu lain yang mana ada tanggungjawab terpaksa keluar mencari rezeki untuk bantu suami bantu keluarga.

IKLAN

Dalam pada itu, Ozlynn atau nama sebenarnya Rozlinawaty Ismail, berkongsi tip penjagaan diri buat ibu selepas bersalin apabila keluar bekerja.

“Untuk Suami Tercinta, Tahan Sikit Ya.” Teruja Kembali Bekerja Selepas 100 Hari Berpantang, Ozlynn Wati Kongsi Tip

“Sama je macam aku, jangan lupa pakai stoking, aku selalu keluar pakai sweater. Pakai baju tebal-tebal, sweater tebal-tebal, pakai stoking. Itu paling penting okay.

“Tapi untuk suami tercinta, tahan sikit ya papa,” ujarnya di dalam sebuah video yang dimuat naik.

IKLAN

Menerusi perkongsian itu lagi, Ozlynn turut menjalani terapi sauna sebagai salah satu rawatan di dalam tempoh berpantangnya.

Sumber: jozlynnhanania