Kucing adalah makhluk kecil namun sangat besar hatinya dengan kasih sayang. Kerana itu, hanya yang bela kucing faham bagaimana haiwan ini cukup menyayangi tuannya dan bagaimana kita sayangi mereka. kehilangan kucing peliharaan bagaikan kehilangan ahli keluarga juga.

Baru-baru ini, pelakon dan pelawak terkenal Saiful Apek menerusi postingnya di laman Instagram berkongsi cerita mengenai kehilangan kucing tersayang buat selama-lamanya.

“Hilang Kucing Bagai Kehilangan Ahli Keluarga Sendiri, I Feel U Bro.”Netizen Kongsi Kesedihan Bersama Saiful Apek

Video yang memaparkan Saiful Apek bersama kucing yang diberi nama Tiger atau nama panggilannya Ager nyata menyentuh hati para netizen yang mengucapkan takziah dan meminta pelakon tersebut supaya tabah.

AGER mati pada Jumaat yang lalu kerana menghidap F.I.P yang mengakibatkan pelbagai  penyakit kronik.


 

sekecil2 nyawa yg byk mengajar erti kebesaran Penciptanya. AGER (Tiger) telah dijemput ALLAH, pd 9.8.2018 (8pm – mlm Jumaat) di Hospital Vet UPM Serdang, kerana menghidap F.I.P yg mengakibatkan berbagai2 penyakit kronik yg terlalu menyakitkan. Terima Kasih pd semua Doktor2 & Petugas2 di sana kerana telah buat habis baik, melayan & menganggap AGER sebagai ahli famili, sepanjang di sana. dan juga pd mereka2 (khususnya pencinta2 kucing) yg tak putus2 mendoakan AGER. namun perancangan ALLAH lebih hebat. إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون • "Gelaran 'Bapa Kucing' tidak sedikit pun menjejaskan maruah dan reputasi Abdul Rahman, malah inilah gelaran yang paling disukai tatkala namanya disebut, kerana Rasulullah S.A.W sendiri yang memberi gelaran itu. Selain itu juga, gelaran 'Abu Hurairah' mengingatkan beliau kepada suatu amal soleh yang pernah dilakukannya, menerusi pembelaan seekor anak kucing. Banyak hikmah dari riwayat hidup Abu Hurairah ini, dan antaranya beliau telah mencontohi kepada kita, betapa bagusnya dan satu amalan yang sangat disukai oleh Rasulullah S.A.W sendiri, iaitu berbuat baik kepada kucing." ??

A post shared by SAIFUL APEK ®™ ?? (@saifulapek) on

“Hilang Kucing Bagai Kehilangan Ahli Keluarga Sendiri, I Feel U Bro.”Netizen Kongsi Kesedihan Bersama Saiful Apek

Kehilangan kucing peliharaan bagaikan kehilangan ahli keluarga juga.

IKLAN

pakar_boboiSemoga diberi kekuatan kepada penjaga nya.allah LEBIH menyayangi dia…..

hellomeow_as takziah abg @saifulapek

iman_whateverhisnameisSalam takziah abg @saifulapek?

carenachairilYa allah sedihnya…tk dpt byangkn kesedihan tu klau kucing kami pun pergi suatu hari nanti …?

kaktiengokngektakziah abang saiful. saya pun pembela kucing. saya faham perasaan abang sebab kucing2 ni makluknya walaupun kecil tapi hati dan kasih sayang dia besar. hanya yang bela kucing faham bagaimana kucing menyayangi tuannya dan bagaimana kita sayangi mereka. kehilangan kucing peliharaan bagaikan kehilangan ahli keluarga juga.

IKLAN

I Feel U

mohdfirdausfabian?saya tau apa abg rasakan..insya Allah Ager dah tenang disana..tq bang selama menjaga kesayangan Nabi kita…

zaioliviai feel u bro.. be strong oke??

syaaafadlysaya baru hilang seekor anak kucing semalam 🙁

_sitikhairiyah94???? i feel you bang @saifulapek

IKLAN

farahhh_ibrahim?? sedih ya perasaan ni.. dia peneman kita tatkala kita sedang keseorangan, kesedihan.. berkongsi kegembiraan..tidur bersama.. Ager always pray for u and dan dia berterima kasih pada tuan dia kerana menjaga dia hingga akhir hayat. Lots of love .?

suqiedaul@bibi_zurainie aduiiii sedihnya

rashidi.rahim.rickTake care bang. Sayu tgk.

____ezaniesI feel u brotha.. ???

jbpurrrfecthomeFIP memang kejam… but most importantly, kucing yang masih ada di rumah,duduk bermain2 dan kongsi litter box dengan dia. Nnt ask your vet how to manage. Takziah diatas kematian Ager. Dia diberikan layanan terbaik selama 3 tahun hidup.

'Tribute to AGER' ? (dalam kenangan manis terindah / in sweet loving memories 2015 – 2018) • Terima Kasih pd @muhalidaziz & team, yg selama ni masih istiqomah utk menjayakan projek kartun animasi 2d 'GITOONS' yg juga diilhamkan dari karakter sy, AGER & sahabat2. Terima kasih juga yg tak terkata, pd semua yg tak putus2 lg smp skrg menyampaikan ucapan Takziah & doa, b'kongsi cerita/pengalaman & m'beri kata2 yg byk buat sy lebih tenang & lebih seimbang. AGER meninggalkan legasi anak2nya 3 ekor (1 male & 2 female) yg indah & sihat. sy akan kongsikan, soon. dan kerana AGER juga, kita semua b'temu & b'kumpul, atas dasar Nir Rahman & Nir Rahim. Syukur اَلحَمْدُ لِله ?? • "amalan mulia paling mudah, ialah memuliakan sesama kehidupan." اِ نْ شَآ ءَ اللّهُ • "tiada kejadian yang dijadikan kebetulan"

A post shared by SAIFUL APEK ®™ ?? (@saifulapek) on

Sumber: saifulapek