Waktu PKP begini, pastinya si ibu orang yang paling sibuk di rumah. Kerjanya bertambahj berbanding sebelum ini. Seharian di rumah bersama anak-anak, pasti pening nak melayan terutama anak-anak yang banyak karenah.

Apatah lagi, jika anak-anak berada di rumah dan mengganggu rutin harian ibu untuk mengemas dan memasak. Ada anak yang gemar nak ‘membantu’ ketika ibu di dapur.

Selain nak beri fokus kepada abang atau kakak yang tengah belajar online, adik-adik tak boleh diabaikan.

Oleh itu, para ibu kena cari alternatif supaya tidak mengganggu rutin di rumah, apa kata cuba DIY dapur tersendiri untuk anak supaya mereka juga boleh bermain sambil ibu menyiapkan kerja rumah, anak perempuan mesti suka ni kan.

Jom cuba kaeadah yang dikongsikan oleh Umie Rashydah ini. Cara yang menjmatkan dan murah je bajetnya.

IKLAN

Anak anak dok minta. Jadi, mama rajinkan la diri buat dapur mini utk anak.


Rak buku beli dr kedai perabot terpakai Rm15 shj.
Wallpaper mainan dan sebagainya dr Mr Diy dan Eco Shop. Tak habis Rm70 pun.

IKLAN


Sakan kakak main dgn adik dia.

 

IKLAN
Bila PKP ni, anak-anak kerjanya lapar je. Sekejap2 minta makan, mak pun letih nak melayan permintaan sorang-sorang! Tak payah risau, join je kelas buat roti bersama kami ni. Boleh buat stok untuk anak-anak makan! Whatsapp di http://www.wasap.my/60169647520

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club