Berbakti kepada ibu bapa sememangnya impian bagi setiap anak-anak. Apatah lagi jika mampu menghadiahkan sebuah rumah khas buat mereka, tak tergambar perasaan mereka dapat merasai nikmat tersebut yang mungkin mereka idam selama ini.

Namun, lain pula yang jadi kepada penyanyi, Mark Adam apabila kontraktor yang dipertanggungjawab untuk membina rumah baharu untuk ibu bapa mentuanya melarikan diri.

Menurut Mark, kerja-kerja pembinaan rumah tersebut dibiarkan terbengkalai tanpa pengetahuannya biarpun sebelum ini dia memberikan kerjasama yang baik kepada kontraktor berkenaan termasuk membuat pembayaran penuh.

“Baru-baru ini saya buat rumah untuk mak dan ayah mentua saya, tapi ada masalah dengan kontraktor. Sudah tujuh bulan pembinaan dilakukan, namun sehingga sekarang masih belum disiapkan.

IKLAN

“Saya sudah buat pembayaran penuh, tetapi mereka minta lagi bayaran tambahan sebanyak RM60,000 hingga RM80,000 walaupun struktur rumah pun belum siap lagi,” ujarnya menerusi perkongsian di akaun Instagram miliknya pada Sabtu.

Dalam masa sama, pelantun lagu Marry Me itu turut terkilan kerana tidak dapat menunaikan janji untuk membawa ibu bapa mentuanya berpindah ke rumah tersebut menjelang sambutan Aidilfitri pada April depan.

“Sekarang ini macamana, hari raya dah tak lama lagi. Mak dan bapa mentua berharap untuk pindah sebelum raya. Saya sudah cuba buat yang terbaik, tapi ini pula yang berlaku.

IKLAN

“Bagaimanapun saya sudah membuat laporan polis dan kita tengok apa macamana nanti,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mark Adam (@markadam1079)

Tidak hanya itu, Mark berkata, dia terpaksa menukar kunci rumah kerana kontraktor terbabit tidak memberikannya salinan kunci sekali gus menidakkan dia untuk masuk ke rumah tersebut.

“Sekarang saya sudah tukar kunci kerana mereka mengunci rumah itu dan tak bagi saya kunci. Bayangkan tuan rumah tak boleh masuk rumahnya sendiri.

IKLAN

“Saya ada hak untuk masuk dan tengok keadaan rumah. Bagaimanapun, kita tengok apa mereka akan buat selepas (laporan polis) ini,” katanya.

https://youtu.be/dUpt50y0xaQ

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI