Setiap orang punya cara tersendiri untuk menambahkan pendapatan keluarga. lebih-lebih lagi di waktu pandemik Covid-19 melanda. Nak tak nak kena rajin berusaha, justeru kreativiti dan bakat yang ada pada diri sedikit sebanyak dapat membantu.

Bak kata pepatah, nak seribu daya, tak nak seribu dalih. Kesungguhan pasangan suami isteri ini mencari rezeki dengan menjual pasu ‘bertingkat’ hasil tangan sendiri nyata mendapat smabutan yang baik.

Ini sahaja punca pendapatan i dengan husband sekarang.
Assalamualaikum.. Boleh tak korang tolong Rt Tweet ni? Ini sahaja punca pendapatan i dengan husband sekarang. Ni pasu handmade dari husband sendiri. Tak beli takpe, tapi kalau lalu di timeline korang tolong rt tau! Terima kasih sangat-sangat.

Itu antara perkongsian wanita bernama Syatrah hanani menerusi twitternya. Cukup menarik dan kreatif pasu yang dihasilkan oleh suaminya sendiri untuk dijual.

Menurut Syatrah lagi, mereka enggan bergantung kepada bantuan orang lain sebaliknya mahu berusaha sendiri. Sementelah baginya, masih ramai lagi yang lebih susah daripada mereka.

Selain dijual sendiri, pasangan ini juga menggunakan platform shopee bagi memastikan produk mereka diperluaskan di pasaran.

IKLAN

IKLAN

Sumber: Syatrah hanani


Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

Jom sertai pertandingan Pilihan Keluarga Bulan Ini. Caraya mudah, klik sahaja link INI atau imbas QR code yang ada di poster. Hadiah menarik menanti anda!