Sering kita dengar ungkapan ini, kasih ibu sampai ke syurga kasih ayah sepanjang masa. Bagi seorang anak, ayah adalah segalanya buat dirinya. Ayah juga merupakan lelaki pertama yang hadir dalam hidup dan adalah hero di hati anak.

Itulah gambaran kasih sayang anak kepada ayahnya, Zahirah Macwilson yang memberikan kata-kata kasih sayang kepda ayahnya.

Melalui coretannya itu menjelaskan keakraban seorang anak dengan bapanya.
Pelakon yang dikenali ramai melalui drama Duda Pujaan Dara, Tak Ada Cinta Sepertimu dan Jangan Benci Cintaku ini telah memuat turun kata-kata kasih sayang kepada bapanya baru-baru ini. Malah turut mendapat komen positive daripada netizen.

“Kami bergurau seperti kawan dan kami berhujah seperti adik-beradik; tetapi kasih sayang kami seperti bapa dan anak perempuan. Yang paling pelindung, bimbang, rajin, bicara, tak duduk diam, mengingatkan sepuluh ribu kali dan orang paling mesra yang saya kenal. Love you Pa”

Inspirasi Sungguh Ucapan Penghargaan Zahirah Macwilson Kepada Ayah Sehari Sebelum Sambut Hari Jadinya. Nyata Kasih Ayah Sepanjang Masa!

IKLAN

Malah ayahnya turut membalas coretan anaknya.

“As the saying goes: “Blood Is Thicker Than Water”
I have 4 “precious gifts” from Allah swt & u r one of them! And I can’t thank him enough apart from saying: ya Allah, sesungguh nya, aku bershukur pd mu di atas segala rahmat & kurniaan dari mu, shukur al’hamdullilah.”

Inspirasi Sungguh Ucapan Penghargaan Zahirah Macwilson Kepada Ayah Sehari Sebelum Sambut Hari Jadinya. Nyata Kasih Ayah Sepanjang Masa!

IKLAN

Lebih manis ucapan ini dibuat sehari sebelum hari jadi Zahirah pada 1 Feb lalu. Sweetnya anak beranak ini. Nyata memang benar, dalam ilmu keibubapaan menjelaskan bahawa anak perempuan akan rapat dengan ayahnya.

Jom semak 4 alasan kenapa anak perempuan rapat dengan ayah
1. Ayah protektif pada anak perempuan
Ayah merupakan seseorang yang protektif pada anak perempuan. Sebab itu, tak ada siapapun yang berani berbuat jahat atau mengusik anak perempuannya.

IKLAN

2.Sayang ayah pada anak perempuan melebihi orang lain.
Anak perempuan adalah istimewa di hati ayah bahkan melebihi isteri. Jika anak sakit seperti demam atau batuk-batuk. Ayahlah insan yang paling risau.

3.Anak perempuan melontarkan semua kasih sayang pada ayah
Anak perempuan berusaha buat ayah berasa bangga terhadap dirinya seperti menunjukkan kertas ujian sekolah dengan markah tinggi, mengajak ayah ke taman permainan atau berbuat sesuatu perkara dengan baik.

4.Ayah mengajar anak perempuan menjadi kuat dan tak lemah.
Bila dilahirkan sebagai perempuan, biasanya ia sering dikaitkan dengan kelemahan. Jadi, ayahlah insan yang sering membuat kita kuat dan tidak lemah untuk berhadapan dengan dunia luar.

Sumber: Instagram @zahirahmacwilson