Sekiranya anda membuat keputusan untuk kurus menjelang Hari Raya yang bakal disambut tidak lama lagi, ada sesuatu yang perlu anda lakukan segera pada hari ini. Selain aktif bersenam untuk menurunkan berat badan, ada satu cara lain yang cukup berkesan untuk anda. Nak tahu apakah itu?

Ya. Lain tidak bukan adalah segera amalkan minuman herba ini. Ianya cukup berkesan dan tidak menyusahkan pengamalnya. Hanya dengan minum berat badan ideal dapat dicapai.

Resipi penyediaan minuman jus ini telah dikongsikan oleh puan Mastura di akaun fbnya. Jadi tunggu apa lagi, ayuh kita amalkan bersama dan jadi langsing di hari raya nanti.


JUS KURUS KEDING TANPA CARROT
Aloha!
Anyway, jom cuba jus kurus ni. Actually ada banyak jenis jus kurus yang anda boleh je google. Tapi saya nak share yang paling effective, dan mak selalu buat. Hasilnya mak dah tobat taknak minum jus ni sebab dah loose weight banyak sangat!

BAHAN-BAHAN:


1 biji green apple
1 biji limau sunkist
1 inci halia bara/bentong/biasa
1 cawan air sejuk

CARA:
Blend semua sekali. Tak perlu tapis untuk dapatkan extra fiber. Dont worry. Tak tercekik pun. Kalau tercekik, minum je extra air ok? 

IKLAN

ATURAN:
Minum setiap hari selama 2 minggu.
1/2 jam sebelum sarapan ok?

IKLAN

EKSTRA INFO 

Green apple bertindak sebagai antioksida dan pemecah lemak.
Sunkist for extra vitamin C supaya bila kurus kulit tak kusam.
Halia pulak sebagai penyaktoksik, penyah angin kembung dan peningkat metabolisma badan.
Biar banyak buang angin dan air, lawas semua ok? Barulah tak menangis dan berkerut sampai bercantum kening macam ulat bulu, dalam toilet.

sumber :  Mastura Rashid