Memastikan kerukunan rumah tangga sama ada suami atau isteri perlu saling ‘berjuang’ untuk memelihara kebahagiaan bahkan saling ingat mengingatkan antara satu sama lain tentang batas pergaulan dengan orang lain.

Ini sebagaimana perkongsian Adam Corrie berkenaan pesanan isterinya  yang dikongsikan di akaun Facebooknya baru-baru ini mendapat perhatian warganet. Rata-rata memuji sikap Adam Corrie dalam usahanya untuk menjaga hubungan kekal bahagia.

Selalu Ingat Pesan Isteri

Isteri selalu pesan kat saya, Kalau ada anak gadis, wanita bujang, janda ataupun isteri orang yang suka bercerita masalah cinta ke atau rumahtangga elakkan melayan sangat. Tak kisahlah peminat ke.. ataupun rakan.

Takut mereka salah faham pula ingat kita suka kat mereka.

Kalau ada wanita yang nak bergambar berdua. Isteri saya kata.. perempuan ini kalau lelaki tu cakap lembut sikit.. ambil berat sikit.. mulalah perasan.. bukan semua tapi segelintir sahaja. Jadi takut terkena yang segelintir nanti jadi parah.

Sebab banyak kali jadi, saya tolong selesaikan masalah putus cintalah.. tolong bagi duit susu anak laa .. nak tumpang rumah laa .. last-last jadi stalker pula.. msg pelik-pelik.. menakutkan. Terus buat report polis.

“Respect Sangat…”- Netizen Setuju Cara Adam Corrie Jaga Hubungan Kekal Bahagia!

Sebab tu kalau ada wanita yang nak bergambar berdua.. saya cuba elakkan. Bukan sombong.. Takut jadi fitnah. Saya selalu ajak isteri saya ambil gambar sekali.

IKLAN

Kita hidup biar berpada-pada.. jika kita ada masalah cari tempat yang betul untuk mengadu masalah. Bukan dengan artis.. bukan dengan orang yang berlainan jantina.. bahaya..

Syaitan sentiasa mencari ruang untuk mengajak kita buat perkara tak baik.

Jangan la pula ada yang komen lelaki boleh atau suruh kahwin 4 ye. Tak kelakar. Sila jaga adab apabila komen. Jaga hati semua orang ..

Qanaah.. asal punya rasa cukup

Hidup ini pasti indah

Senyum selalu

IKLAN

Selalu bersangka baik

InsyaAllah hati tenang

Sumber : Adam Corrie

KELUARGA INSPIRASI selami perkongsian eksklusif keluarga dan kerjaya daripada figura yang pernah menjadi fenomena Bonda Rozita, Encik Azmi Zainal, Profesor Dr Md Nasir Ibrahim, Datuk Rashid Sidek dan Ustazah Asma Harun.

Saksikan setiap jam 2.30 petang pada 12-16 September 2022 hanya di facebook keluargamagazine. Jangan ketinggalan ok!

“Respect Sangat…”- Netizen Setuju Cara Adam Corrie Jaga Hubungan Kekal Bahagia!

IKLAN

ARTIKEL MENARIK : “Di Rumah Auto Jadi Bapak-bapak..”-Isteri Abam Bomba Viral Kongsi Rutin Suami,Tarik Perhatian!

Baca Ini Juga :Hidup Mewah, Rupanya Datuk Lee Chong Wei Buat Macam-macam. Bukan Main Badminton Je Dulu!

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

“Respect Sangat…”- Netizen Setuju Cara Adam Corrie Jaga Hubungan Kekal Bahagia!