Nak buat kek bukan susah pun, asalkan tahu asasnya. dan pilih yang tidak menggunakan bahan yang banyak. Dapat jimat kan. Kalau ibu-ibu nak cuba buat bisnes, mungkin resipi Kek Rainbow Butter Cream ni sesuai.

Selain rupanya yang menarik, bahan yang digunakan mudah dan cara buat simple. Jom tengok resipi yang dikongsikan oleh Azlina Ina Fans ini.

.

IKLAN
IKLAN

Bismillah..tuk yg start niaga kecil kecilan kek ni sgt berpotensi laris.. ya Allah sgt sedap..ina xpenah jumpe lg resepi gune bahan secret ni untuk kek butter..tp ini bukan kek butter biasa…sgt2 sedap..kos yg murah hanya gune bhn2 asas shj
Kek rainbow butter creamy

Bahan:
1/2 cwn butter atau majerin
3/4 cwn gule halus kalau xnak manis letak separuh cawan
Sedikit esen vanila
50g serbuk santan atau 1 peket(ni la bhn secret hehe)
3 bijik telur
Pewarna kesukaan
1 cawan setengah tepung gandum+1sk baking powder
Badam flake sebagai hiasan
(untuk niaga boleh gandakan sukatan ye)
Cara membuat:
Satukan butter+gula+esen vanila
ok smpai cm ni kembang dah eh
Baru masuk satu persatu telur..mix sebati
Masukkn tepung sket2 yg dah diayak dgn baking powder eh..mix sebati
Bahangikan beberapa warne dan letak adunan kacau bg rata
Masuk dalam bekas beselang warne
Mcm ni
Tabur badam atau ceri
Panaskan oven 180 darjah 5 mnt. Baru masukkn adunan dan turunkan 170 bakar 25 hnnga 30 mnt bergantung oven masing2 Api atas bawah

Siap dah masak..lembut dsetiap gigitan disulami rangup badam sgt sedap
Potong2 mmg owesome
Wow gebu sgt