Sedangkan lidah lagi tergigit, lagikan pula suami isteri. Mungkin pada awal perkahwinan semuanya manis, namun setelah melebihi tempoh tertentu akan ada satu fasa yang dipanggil bosan. Maklumlah, tidak kira si suami atau si isteri pasti akan nampak orang lain yang lebih menarik bila dah bosan dengan pasangan sendiri.

Jangan risau, perkara ini boleh diselesaikan dengan anda mencuba beberapa tips yang disarankan pakar. Ini merupakan antara 10 tips anda boleh cuba untuk kembalikan ‘love spark’ dalam rumahtangga supaya jadi manis macam baru kahwin.

TIPS UNTUK KEMBALIKAN ‘LOVE SPARK’ DALAM RUMAHTANGGA

Amat penting untuk anda yang ingin menyelamatkan rumah tangga dengan mencuba 10 tips ini kepada pasangan. Barulah malu-malu dan manis macam ketika baru mendirikan rumah tangga dahulu!

1. Peluk pasangan 3 kali sehari untuk kembalikan kemesraan

IKLAN

2. Suap isteri ketika makan

3. Makan bersama-sama tanpa pegang fon

4. Pillow talk sebelum tidur

5. Saling puji memuji tanda saling menghargai

IKLAN

6. Jalan pimpin tangan

7. Buat kerja rumah sama-sama

8. Buat suprise beri hadiah, tak semesti mahal.

9. Urut bahu dan kaki sambil berbual.

IKLAN

10. Selalu cakap,”I love u”, “I miss u”

Sabda Nabi s.a.w,”Sebaik-baik kalian, adalah orang yang paling baik terhadap keluarganya, dan aku adalah orang yang paling baik terhadap keluargaku.” (Riwayat Tirmizi)

Sumber: Ahmad Samhan

Dapatkan Telaga Biru Pakej Kenal Jawi Kenal Al Quran Set dengan kos diskaun RM5, dengan menggunakan  kod KELGST5 di sini

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI