Alangkah bertuahnya wanita itu apabila mempunyai suami yang mencintainya sepenuh hati. Biarpun onak duri yang melanda, isterinya tetap dihatinya. Jika ciri-ciri seperti ini ada dalam diri seorang lelaki, pasti rumahtangga bahagia ke akhir hayat. Setiap insan yang bergelar suami isteri mengimpikan satu rumahtangga yang aman dan bahagia dalam suasana yang penuh dengan keharmonian.

Kenali Ciri Suami Yang Tak Akan Berhenti Mencintai Isterinya! Alangkah Bertuahnya!

1. Dia menyelesaikan masalah anda

Seorang suami yang sejati tidak akan meninggalkan istrinya saat ada masalah. Ia juga tidak akan membiarkan istrinya menghadapi masalah sendirian. Dia akan memahami isteri , menjaga isteri dengan baik, dan selalu berusaha membantu.

Bahkan suami akan melakukan hal-hal yang biasanya dia hindari demi isteri. Jika tanda suami sayang isteri yang satu ini ada pada suami anda, jangan lupa bersyukur dan berterima kasih padanya ya.

2. Dia memerhatikan hal kecil

Jika seorang pria mencintai istrinya, dia akan selalu berusaha menyenangkan sang isteri dengan melakukan hal-hal kecil yang membuat isterinya terharu. Contohnya, dia membuatkan makanan kesukaan isteri, bangun pagi untuk menyiapkan sarapan, atau menyisihkan waktu mengantarnya belanja.

3. Dia memberitahu rahsianya 

IKLAN

Suami yang mencintai pasangannya akan memberitahu rahsiannya kepada isteri. Dia percaya pada isterinya sepenuhnya. Sebab itu, berhati-hatilah agar jangan sampai mengkhianati kepercayaannya.

4. Hubungan intim bukanlah hal terpenting baginya

Bercinta dengan anda tentu membuat suami senang. Akan tetapi, hal tersebut bukanlah yang terpenting baginya. Salah satu tanda suami sayang isteri selain dia menikmati hubungan intim, dia juga menyukai kedekatan emosional dengan pasangan. Dia senang menghabiskan waktu bersama-sama demi mengeratkan ikatan diantara anda.

IKLAN

5. Tertawa pada kesalahan kecil yang isteri lakukan

Kesalahan kecil yang diperbuat oleh isterinya, meskipun itu menyakiti perasaannya, atau merugikannya. Dia tidak akan mengungkitnya dan segera melupakannya. Bahkan, suami anda akan tertawa dan meminta anda untuk tidak membicarakannya lagi.

6. Dia adalah pendengar yang baik

IKLAN

Anda bisa bicara apa saja kepada suami anda dan dia akan selalu mendengarkan dengan penuh perhatian. Dia tidak menghakimi anda atas keputusan atau peristiwa yang terjadi di masa lalu atau mengkritik yang isteri lakukan di masa sekarang. Dia suka mendengarkan ketika bersama anda, itulah tanda suami sayang isteri dan penuh cinta pada pasangannya.

7. Dia menganggap isteri adalah yang paling istimewa

Saat suami melihat anda, semua yang terlihat di matanya adalah cinta yang besar untuk anda. Dia memperlakukan anda dengan istimewa. Saat itulah suami tahu bahawa dia adalah milik isteri yang paling berharga dalam hidupnya.

Sumber: www.islampos.com

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI