Di dalam sebuah grup masakan, wanita ini berkongsi cerita si suami pandai menggoreng telur mata. Bakat yang ada pada suaminya itu membuatkan  Dila Noordin mahu berkongsi dengan orang lain akan kaedah tersebut.

Dalam masa yang sama, dia berhasrat memiliki kaca mata baru. Melalui perkongsian tersebut, dia berharap mendapat like yang banyak bagi membolehkan keinginanya dipenuhi oleh suami.

Saya puji suami saya pandai dia goreng telur. Rangup kat luar..cair di tengah. Lepas tu saya cakap nak letak dalam fb. Dia kata, gambaq teloq pun ada orang nak like ke? Saya cakap kalau dapat like banyak saya nk spek mata baru. Sebab silau makin teruk. Hihi.. ada ke yang nak tolong sy dapatkan spek mata baru.

note: just for funnnn. ???

Update:

Tips telur gedik by hubby.

– Pilih telur yg kecik supaya bila masak putih tak melebar.
– Pecahkan dalam mangkuk kalau tak yakin takut kuning pecah. Baru boh dalam kuali.
– Minyak banyak telur tengelam. Tapi tak lah penuh sekuali.
– Minyak betul² panas sampai berasap²..dah berasap kecikkan api baru masuk telur.
– Sira minyak atas kuning telur.
– Masak sekejap sahaja xsmpai 1 min.
– Selamat mencuba.

IKLAN

Hahahaha.. Tq likers. Just made my day. 3hari demam tak kebah. Pagi ni ada food delivery. Hubby buat semua. Sebab tu sy puji dia. Alhamdulillah. Senyum saya baca komen semua. ?

IKLAN

Siapa sangka, perkongsian gambar telur goreng atau digelar Telur ‘gedik’ oleh Dilla mendapat lebih dari 105k likes di facebook berkenaan.