Sepanjang tempoh PKP, para ibu kerap menyediakan hidangan untuk ahli keluarga.
Selain memasak menu seisi keluarga, para ibu boleh mencuba menyediakan kudapan untuk anak-anak.

Jika ingin membuat kudapan yang ringkas dan menjimatkan, boleh cuba resipi Biskut Cornflakes Nestum. Hanya menggunakan 5 bahan aje. Ikuti resipi pengguna FB, Nor Zahidah Kamal. Perkongsian resipi ni tular hingga 9K share!

Ikuti perkongsiannya.

“Biskut paling simple dan sedap ,tak dapat banyak pun sebab baru keluar oven 2 hero dah amik seorang dekat 3 keping,resepi dekat bawah ya saya share resepi biskut nya saya panggil biskut conflakes nestum or biskut diet,sebab kalau lapar makan biskut ini jadi kenyang.”

Bahan-bahan


Conflakes 300g (beli dekat bakery je,kalau nak guna yang kotak pun boleh terpulang)
1 pkt nestum 500g
6 sudu makan madu
250g @1 cwn majerin cap pelangai(nak guna butter cup ke apa tak kisah)
1/4 cwn gula aising (kalau suka manis boleh tambah,ini sebab mak n abah nak makan manis kena kurangkan..hihi)

Cara penyediaan

IKLAN

Ramas conflakes sehigga hancur… (mnja2 je)phtu msukkn nestum…
-Gaul madu, gula n majerin sehingga sebati(guna snduk je)
-Masukkan majerin, madu n gula yg dh sebati ke dlm conflakes n nestum td
-Gaul shgga kelihatan melekat n basah2 ckt..

Masukkan ke dlm acuan mini muffin..dan Padatkan dgn cawan
-Bakar pd suhu 200°c selama 10minit.. Bgntung pd oven masing2(pnaskan oven selama 10 mnit sblm tu ye)

Dah siap kudapan untuk ahli keluarga!

Hanya menggunakan 5 bahan aje. Mudah dan jimat.

IKLAN

Kredit :nor zahidah kamal