Menerusi satu perkongsian video yang dimuat naik dalam Instagram miliknya, Shaheizy atau nama lengkapnya Shaheizy Sam Abdul Samad, 38,  berkongsi kegiatannya membina landskap berupa taman mini untuk mengisi masa lapang.

“Saya bila tidak ada kerja, mulalah buat itu, buat ini. Sebab dah terlalu b0san duduk rumah. Kerja-kerja seperti ini (berkebun dan bertukang) sebenarnya merupakan satu kepuasan lebih-lebih lagi bila kita buat sampai jadi (siap),” katanya.

Sam menggunakan waktu terluang dengan membina sendiri taman mini di kawasan kediamannya.

Pelakon Polis Evo itu berkata aktivititi tersebut setidak-tidaknya boleh menghilangkan keb0sanan daripada sekadar duduk di rumah.

Akui suami kepada pelakon Syatilla Melvin itu lagi, dia merupakan seorang yang mementingkan kesempurnaan dan berasa sangat puas hati jika membina sendiri taman mini di pekarangan rumahnya.

Dalam pada itu, bapa kepada dua cahaya mata itu turut menggesa pihak Majlis Keselamatan Negara (MKN) untuk membenarkan sektor industri kreatif kembali dibuka sepenuhnya.

“Jadi tolonglah pihak MKN supaya membenarkan kami untuk kembali menjalani penggambaran. Kalau tidak, lama-lama rumah saya jadi macam kondominium. Sikit-sikit tambah (ubah suai rumah),” katanya.

Sumber: shaheizy_sam

IKLAN

ARTIKEL MENARIK: Senangnya Nak Buat Dadih Susu Full Cream Sedap & Berkhasiat. Tekstur Lembut Cair Di Mulut. Buat Sendiri Puas Hati!

ARTIKEL POPULAR: “Memori. Inilah Orangnya.” Fedtri Yahya Kongsi Wajah Pemilik Tulisan Khat Pada Duit Kertas Malaysia


Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

IKLAN