Menyimpan cara yang unik tapi ada hasilnya. Ini yang dikongsikan oleh saudara Hafizul Hakim yang berkongsi tip untuk menabung bersama isteri.

Cara ini sesuai untuk suami isteri yang bekerja. Jom baca ni!

Tips simpan duit cara ekstrim! Okay ini caranya:

1. Sediakan pen, kalendar dan balang kosong.

2. Main O-som (gunting, batu dan kertas) dengan pasangan. Pilih sama ada nak nombor genap atau ganjil.

3. Katakan suami pilih nombor ganjil maka isteri dapat nombor genap lah.

Pada 1hb setiap bulan, suami masukkan RM1 dalam balang dan tanda ‘tick’ pada kalendar bertarikh 1hb.

Esok harinya pada 2hb, isteri pula masuk RM2 ke dalam balang dan tick-kan pada 2hb pada kalendar.

3hb suami masukkan RM3, 4hb isteri masukkan RM4, 5hb masukkan suami RM5 dan seterusnya.

Begitu, mudah je kan.

Senang cerita, masukkan duit dalam balang kosong dengan jumlah yang sama macam tarikh hari tersebut.

Dan setiap hujung bulan. Ini hasilnya!

IKLAN

1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13+14+15+16+17+18+19+20+21+22+23+24+25+26+27+28+29+30 = RM465.00

Best kan! Seronok menyimpan macam ni!

Posting ini lebih afdal tag pasangan, daripada marah-marah pasal Husna. Hihi

IKLAN

Hafizul Hakim
Sebarkan kebaikan!

Lebih banyak tips kewangan dan simpanan emas Public Gold di Channel Telegram rasmi: https://t.me/MrHafizulHakim

N