Bagi yang mengikuti perjalanan perkenalan Ummi Nazeera dan Dr Izzar, pasti pernah membaca luahan pelakon ini dulu bagaimana dia mengenali suaminya.

Jodoh aturan keluarga itu akhirnya membawa kedua-duanya ke jenjang pelamin. Kini pasangan tersebut dikurniakan seorang cahaya mata bernama Ayra Aneesah.

Menerusi perkongsian pelakon Gol & Gincu2 ini, dia bertemu dengan ibu mentuanya terlebih dahulu dalam satu majlis di mana kedua-duanya duduk bersebelahan.

 

“This is the first photo of me .. my mother in law sent to my husband/their family WhatsApp group at the moment .
She said , ” aunty dah selalu nak kenalkan someone to izzar .. tapi dia tak pernah respond “.
Right after he responded by private messaging her . I think he wrote ” Siapa tu mak?”. Commercial break ( how my mil and I got to know each other?). My mil and I bumped into each other at an event and coincidentally I was seated next to her . After long hours of waiting for my mother and my mil waiting for my fil. We started talking/ getting to know each each other ..
Cont.
“Then she started showing me photos of her family . Including izzar of course . She said my first son is still single . ( Dalam hati lepas tgk gambar . Oh handsome . And tinggi ). But I kept it to myself of course ?
She said , is it okay if i pass your number to my son ?. ( I was actually waiting for it hahaha) and I replied nonchalantly ” Yeahh of course”. Hahaha.

Selepas ibu mentuanya meminta nombor telefon Ummi untuk diberikan kepada anaknya, dua hari kemudian Izzar memulakan langkah dengan menghantar mesej kepadanya.

IKLAN

“Then a few moments after that , my mother came out from getting her pingat. I then introduced her to my mil.. subahnAllah little I knew . My jodoh was getting near.
Anyway ! 2 days later . Suami Ku message .
“Assalamualaikum cik Ummi nazeera . Thanks for being kind to my mother . She spoke highly of you. I am izzar, you were seated next to my mother 2 days ago. “. I was like wahh.. sopan this guy . Jeng jeng jeng . ? and at the end … @izzar you’re the one . ❤️

#reminiscing #foolsInLove#Alhamdulillah #ThankYouMak #2yearsAgo#2016

View this post on Instagram

This is the first photo of me .. my mother in law sent to my husband/their family WhatsApp group at the moment . She said , " aunty dah selalu nak kenalkan someone to izzar .. tapi dia tak pernah respond ". Right after he responded by private messaging her . I think he wrote " Siapa tu mak?". Commercial break ( how my mil and I got to know each other?). My mil and I bumped into each other at an event and coincidentally I was seated next to her . After long hours of waiting for my mother and my mil waiting for my fil. We started talking/ getting to know each each other .. Cont. Then she started showing me photos of her family . Including izzar of course . She said my first son is still single . ( Dalam hati lepas tgk gambar . Oh handsome . And tinggi ). But I kept it to myself of course 😂 She said , is it okay if i pass your number to my son ?. ( I was actually waiting for it hahaha) and I replied nonchalantly " Yeahh of course". Hahaha. Then a few moments after that , my mother came out from getting her pingat. I then introduced her to my mil.. subahnAllah little I knew . My jodoh was getting near. Anyway ! 2 days later . Suami Ku message . "Assalamualaikum cik Ummi nazeera . Thanks for being kind to my mother . She spoke highly of you. I am izzar, you were seated next to my mother 2 days ago. ". I was like wahh.. sopan this guy . Jeng jeng jeng . 😍 and at the end … @izzar you're the one . ❤️🤗 #reminiscing #foolsInLove #Alhamdulillah #ThankYouMak #2yearsAgo #2016

A post shared by Ummi Nazeera (@umminazeera) on

IKLAN

haircare.fleur Your mom got pingat and you got jodoh :’)

nazreemmusa Hehehhe one of my alltime fav stories. Sucha blessed way to meet even from the start.

annedmn Sweet story

liesajuhari Masya Allah…sweetnya lahaiii ? suka saya baca. Jodoh kita ini sebenarnya di sekeliling kita sahaja.

glowing_diivaa :: Wow… So sweet!! Beautiful introduction btw u & your hubby @umminazeera.. May Allah bless you & your loved ones.. with love, happiness, joy & laughter always.. Aameen3x ❤❤❤

sitiazmahs Untung Puan Ummi dapat mil mcm Datin Nurah…datin mmg seorg yg sangat baik…tak sombong…dan bertuah dapat suami yang sebaik izzar

f.ijahh Cerita jodoh u sgt2 sweet @umminazeera. Sis doakan hingga ke jannah…

umairahmdhah Ahhh too cuteee ❤ honestly i pernah imagine macam ni, random makcik yg nk introduce i kat anak dia tapi tu semua angan angan

telekung.vintage So sweet… Klu dah jodoh kan.. bestnyer.. kenal mak baru kenal si anak..

syuhadah.nashru Ohhh so sweet. @umminazeera .xsngka ur hubby nmpk je garang tp gentleman?..nie baru btl nk ngorat anak dara org

mai.maryk Ni betul2 pikat hati mak dulu ni..heheh

anneaziza Talk about fate Ummi! What a love story

biksally Awww so sweet! Mcm bole terbayang2 the scene sesi kenal-mengenal tu…

wow….begitu rupanya kenal….Alhamdulillah…

Sweet betul kan kisah percintaan Ummi Nazeera dan suami. Betullah kata netizen, ibarat kisah cinta dalam drama yang mana disatukan atas aturan keluarga.

Malah, pengikut di laman instagram pelakon berkenaan mendoakan semoga pasangan sama cantik sama padan ini kekal bahagia hingga ke akhir hayat. Tak kurang juga yang meminta Ummi menyambung kisah cintanya 🙂

amirashikin Sambungannya dik… @umminazeera

ladyjanna7681 bleh jd novelis ni ummi…btw, u deserved it.. congrats again.

habibahsramli May Allah blessing you n family. Nak sambungan lagi acik dok? Hehehhe 

azian_naizashop Wow.memang sweets moment dan nostalgic.

77__naqrah_ Ouchhhhh… so sweett… boleh buat drama dh nie… mesti rating tinggi nie!! 

Sumber: IG umminazeera