Pelbagai cara yang digunakan untuk menyimpan wang untuk kebahagiaan diri dan keluarga.

Selain mengurangkan hutang dan mengurangkan perbelanjaan yang tidak perlu, ada yang sanggup mengikat perut dengan makan seadanya untuk meneruskan kehidupan.

 

Artikel Berkaitan: “Don’t tell them. Show them.” Faizal Tahir Kongsi Didik Anak Solat. Kecil-Kecil Dah Pandai, Sejuk Perut Ibu Mengandung Kan!

Artikel Berkaitan: “Ajar Anak Disiplin Kena Konsisten.” Cara Johan & Ozlynn Didik Anak, Wajib Baca Al-Quran Lepas Solat Subuh!

 

Dapatkan My Qalam Elite Digital Perjuzuk Set dengan diskaun RM5 apabila anda menggunakan kod KELGST5 di sini 

Makan Nasi Putih, Bawang & Garam, Boleh Simpan RM800,00? Pekerja Asing Ni Raih Perhatian

Tular video mengenai seorang pekerja asing dari Bangladesh, dia hanya makan berlaukkan bawang, cili dan garam sahaja.

IKLAN

Lebih kagum dia berbuat demikian untuk membuat simpanan wang untuk keluarganya.

Menerusi video yang dimuat naik oleh seorang pengguna @pokchek906 di laman TikTok berdurasu 1 minit 6 saat telah meraih 1.7 juta tontonan.

Dia merakam seorang pekerja asing yang sedang menikmati hidangannya yang berkuahkan air putih dan tanpa lauk pauk. Malah sempat bertanya simpanan lelaki berkenaan.

Difahamkan lelaki berkenaan mempunyai simpanannya telah mencecah RM800,00! Katanya hasil simpanan itu telah berjaya memiliki tanah dan rumah.

VIDEO

@pokchek906 Nmpak kesian tapi duit kat kg mcm gunung #fyp #bangladesh #tiktokmalaysia #makan ♬ original sound – @awe

IKLAN

WARGAMAYA KAGUM DAN JADI INSPIRASI

Meninjau di jengah ke ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa kagum kegigihan pekerja asing tersebut . Dia sanggup makan biasa-biasa demi menyimpan wang ringgit ketika bekerja di Malaysia

.

Makan Nasi Putih, Bawang & Garam, Boleh Simpan RM800,00? Pekerja Asing Ni Raih Perhatian Makan Nasi Putih, Bawang & Garam, Boleh Simpan RM800,00? Pekerja Asing Ni Raih Perhatian Makan Nasi Putih, Bawang & Garam, Boleh Simpan RM800,00? Pekerja Asing Ni Raih Perhatian Makan Nasi Putih, Bawang & Garam, Boleh Simpan RM800,00? Pekerja Asing Ni Raih Perhatian Makan Nasi Putih, Bawang & Garam, Boleh Simpan RM800,00? Pekerja Asing Ni Raih Perhatian Makan Nasi Putih, Bawang & Garam, Boleh Simpan RM800,00? Pekerja Asing Ni Raih Perhatian

Sumber: @pokchek906

IKLAN

 

 

 

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

Makan Nasi Putih, Bawang & Garam, Boleh Simpan RM800,00? Pekerja Asing Ni Raih Perhatian