Mati pucuk yang diertikan sebagai kegagalan zakar untuk menegang semasa melakukan hubungan intim sememangnya meninggalkan kesan paling mendalam buat suami. Kegagalan mereka untuk beraksi di ranjang selalunya menjadi kelemahan terbesar pada suami.

Dan hal inilah yang paling ditakuti oleh sang suami. Merokok dan kerap melakukan onani antara punca terbesar masalah mati pucuk. Bila mana darah tidak dapat sampai pada zakar dengan baik, ditambah dengan gaya hidup yang kurang sihat, semakin memburukkan keadaan.

Sebenarnya makanan bukanlah cara untuk elakkan mati pucuk sebaliknya dikatakan mampu mencegah dan membantu masalah ini berlaku.

Rangkaian makanan ini suami harus ambil untuk menjamin kerukunan rumah tangga.

Makanan Sihat Elak Mati Pucuk, Para Suami Wajib Tahu,  Barulah Isteri Makin Sayang!

Madu
Madu bukan hanya dapat tingkatkan sistem ketahanan tubuh dan meningkatkan keupayaan lelaki bahkan mampu menghilangkan zat bahaya yang memenuhi pembuluh darah dan usus. Malah madu juga dapat membantu melawas pembuangan air besar jika diminum bersama air secara konsisten.

IKLAN

Flavonoid
Flavonoid yang terdapat di dalam coklat gelap bertindak meningkatkan aliran darah dengan lebih efisyen. Jadi masalah mati pucuk yang disebabkan oleh sekatan darah ke zakar dapat diatasi.

Jintan Hitam
Jintan hitam juga antara makanan yang disyorkan pada suami. Ia baik untuk meningkatkan aliran darah selain baik untuk mengatur metabolisme dan menyeimbangkan paras insulin.

Makanan Sihat Elak Mati Pucuk, Para Suami Wajib Tahu,  Barulah Isteri Makin Sayang!

Kurma
Kurma dapat memberikan tenaga tambahan dengan kadar segera pada lelaki. Tak hanya tenaga tetapi kurma baik untuk menyembuhkan batuk, selesema, asma, radang saluran pada leher, demam dan masalah hati.

IKLAN

Kiwi
Buah kiwi mempunyai khasiat yang sangat kompleks yang boleh memberi kebaikan secara tidak langsung kepada organ seksual lelaki. Malah kajian membuktikan elemen ini mampu membantu meningkatkan tekanan darah ketika ingin beraksi.

Tiram
Mineral zink yang tinggi di dalam tiram memainkan peranan penting dalam pengeluaran hormon testeron lelaki dan ini dikatakan baik untuk masalah kelakian lain seperti mati pucuk dan sebagainya.

Jambu
Jambu yang kaya dengan vitamin C dapat membuatkan lelaki mudah mengalami ereksi.

IKLAN

Pistachio
Protein arginine yang terkandung di dalam kacang pistachio ini dikatakan dapat membantu melancarkan sistem peredaran darah dengan lebih berkesan.

Makanan Sihat Elak Mati Pucuk, Para Suami Wajib Tahu,  Barulah Isteri Makin Sayang!

Pisang
Pisang dikatakan dapat membantu zakar untuk ereksi kerana kekuatan otot.

Tembikai
Ada sesetengah pakar perubatan mengakui tembikai adalah viagra semula jadi. Tembikai juga dapat membuatkan tubuh menjadi tenang dan melancarkan perjalanan darah ke zakar.

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI