Ibu kepada tiga orang cahaya mata ini sememangnya cukup istimewa. Lain dari yang lain malah pernah menarik perhatian ramai melalui video transition di Tik Tok dari sejak zaman PKP lagi sehinggalah kini.

Kini, wanita bergelar Autie Purple yang cukup dikenali di Tik Tok ini terus meneruskan video-video perkongsiannya yang kreatif di Tik Tok.

Bermula dari Tik Tok dan kini akhirnya wanita ini menjadi content creator yang lebih dikenali dengan transition style yang cukup menarik perhatian. Malah cukup dikenali dengan warna ungu yang sering dibawa dalam setiap videonya.

“Kalau diikutkan Autie ni memang penggemar warna purple. Masa kahwin 24 tahun dulu pun pakai purple. Memang suka.

“Nama Auntie ni pula bukan dari diri sendiri tapi netizen sendiri yang beri nama itu menerusi komen-komen dan akhirnya kita terus pakai nama itu. Lebih dekat dengan follower Auntie Purple,” katanya berkongsi.

“Masa Buat Content, Masa Bersama Keluarga” Asalnya Sekadar Nak Berhibur, Kini Autie Purple Jadi Inspirasi Golongan Muda!

IKLAN

Bercerita mengenai warna kesukaannya itu, akui Auntie Purple lagi dia paling gembira bila anak dan suaminya turut sama menyokong warna pilihannya malah tidak ambil kisah pun bila keseluruhan warna itu melatari seluruh rumahnya.

“Alhamdulillah anak-anak dan suami sangat tak kisah asalkan tidak mengganggu ruang privacy masing-masing. Macam anak-anak mereka pun ada citarasa mereka sendiri, jadi autie tak kacau. Bilik anak-anak ada warna merah, biru dan sebagainya.

“Kalau raya pula misalnya, autie ada keluarga yang besar jadi kami memang akan undi untuk pakai baju warna apa.

“Tapi kalau turn auntie memang warna purple lah jawabnya. Kalau dalam keluarga pula, warna purple selalunya jadi pilihan di hari raya kedua atau ketiga,” kongsinya lagi.

“Masa Buat Content, Masa Bersama Keluarga” Asalnya Sekadar Nak Berhibur, Kini Autie Purple Jadi Inspirasi Golongan Muda!

IKLAN

Bonding dengan anak-anak

Bercerita mengenai video di Tik Tok, akui Auntie Purple lagi, sebagai content creator dia menjadikan gelaran itu sebagai aktivitinya untuk bonding bersama anak-anaknya.

“Bila auntie buat content itulah masa auntie bersama keluarga. Contoh content auntie buat dekat tepi pantai, kami lima-lima dengan anak-anak pergi pantai dan hasilkan video sama-sama. Semua terlibat dan bila nampak hasilnya menjadi dan fyp, anak-anak pun seronok,” kongsinya terharu dengan kesungguhan anak-anak,” katanya. 

Siapa menyangka ibu yang cukup kreatif ini pernah berjauhan dengan suami, PJJ selama 20 tahun dan membesarkan anak-anak sendirian.

IKLAN

“Masa Buat Content, Masa Bersama Keluarga” Asalnya Sekadar Nak Berhibur, Kini Autie Purple Jadi Inspirasi Golongan Muda!

“Cabaran menjaga anak-anak waktu kecil dulu memang secara sendirian sebab suami jauh jadi kini anak-anak pun dah remaja. Alhamdulillah anak-anak auntie mendengar kata dan patuh.

“Kadang-kadang saya direct saja tanya dengan anak-anak kalau mereka ada masalah tetapi ada masanya saya jadi ibu dan menjadi kawan paling rapat dengan mereka,” kongsinya.

Menarik: Tahniah Azmi Saat Timang Bayi Perempuan, Luah Rasa Syukur Anak Isteri Sihat!

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club