Perkhabaran yang amat yang indah dan manis buat Ainul Mardhiah yang kini menjadi permata hati buat rakyat Malaysia setelah kisahnya menjadi tular ekoran menghidap kanser mulut Germ Cell Tumor.

Semalam bayi perempuan berusia sembilan bulan ini telah berjaya melepasi risiko bahaya setelah menjalani pembedahan selama lima jam bagi membuang ketumbuhan seberat 200g. Pengakhiran yang manis dan bahagia buat Ainul Mardhiah. Di samping itu, seluruh rakyat Malaysia tanpa mengira agama dan bangsa mendoakan kesejahteraan anak bertuah ini.

Terkini, kira-kira lapan jam lalu melalui status di facebook milik Ahmad Safiuddin  bapa kepada Ainul, melahirkan rasa kesyukuran dengan sokongan luar biasa yang diberikan oleh doktor-doktor dan rakyat Malaysia.

MEREKA DOKTOR YANG HEBAT!

“Mereka Kiriman Tuhan Kepada Kami.” Bapa Ainul Mardhiah Lahir Rasa Syukur Dengan Sokongan Luar Biasa Para Doktor Dan Rakyat Malaysia.

Selain Dr Amalina, ainul juga ada aunty2 barunya di sini yang juga banyak membantu kami sekeluarga. Mereka semua adalah Doktor doktor yang hebat!

Special thanks to Dr Jaseem ( Avisena ) and Dr Guna ( SJMC ) yang merupakan Doktor dari Malaysia yang menguruskan transfer ainul dari Malaysia ke London. Tugas mereka sangat berat kerana perlu memastikan ainul selamat ketika dalam perjalanan ( penerbangan 13 jam ). Alhamdulillah, Doktor berdua ini dapat hantar ainul di depan pintu hospital dengan selamat dan berjaya

Dan, Dr Razin ( Medical Director MAS ) yang bantu untuk membenarkan ainul lepas untuk menaiki flight. Dr Razin and team Mas banyak juga ambil tempat dalam menjayakan Ainul ke London. Special thanks dekat Pilot yang bawa ainul termasuk crew cabin yang banyak bantu kami di atas flight!

Setibanya kami di London, kami sekeluarga telah dijemput oleh Dr Fahja ( Anaes, UK ), Dr Najmiah ( anaes, UK ), Prof Dr Faridah ( Lect, UK ) dan Encik Jeffri wakil dari Kedutaan Malaysia termasuk wakil dari MAS London. Sepupu saya dari malaysia juga turut menemani kami dari malaysia, Dr Ruhaiza dari Hospital Melaka.

Mereka ini adalah kakak kakak kami di sini. Mereka bantu uruskan dari segi penginapan, makanan, dan sentiasa menyokong dan memberikan kata kata semangat buat kami suami isteri.

Mereka lah kiriman Tuhan kepada kami, sentiasa memudahkan urusan kami.

Mereka hanya minta kami fikir dan fokuskan kepada ainul sahaja, the rest mereka uruskan. Baik sungguh hati!

IKLAN

Walaupun mereka semua sibuk dengan kerja dan keluarga masing masing, tapi sentiasa curi masa untuk bersama kami dan ainul di hospital.

Kami sangat-sangat gembira dengan Allah bila DIA telah kirimkan kepada kami pelbagai jenis manusia yang baik hati supaya dapat memudahkan segala urusan kami di sini.

Terima kasih yang tak terhingga Kak Fahja, Kak Mie, Kak Faridah, Aunty Haliza, Aunty Zahrah, Kak Sir, Aunty Sabariah, Wakil Kedutaan Malaysia; Encik Jeffri dan Dr Shafie.

Kami sangat terhutang budi dengan kalian semua!

“Mereka Kiriman Tuhan Kepada Kami.” Bapa Ainul Mardhiah Lahir Rasa Syukur Dengan Sokongan Luar Biasa Para Doktor Dan Rakyat Malaysia.“Mereka Kiriman Tuhan Kepada Kami.” Bapa Ainul Mardhiah Lahir Rasa Syukur Dengan Sokongan Luar Biasa Para Doktor Dan Rakyat Malaysia.

“Mereka Kiriman Tuhan Kepada Kami.” Bapa Ainul Mardhiah Lahir Rasa Syukur Dengan Sokongan Luar Biasa Para Doktor Dan Rakyat Malaysia.

“Mereka Kiriman Tuhan Kepada Kami.” Bapa Ainul Mardhiah Lahir Rasa Syukur Dengan Sokongan Luar Biasa Para Doktor Dan Rakyat Malaysia.“Mereka Kiriman Tuhan Kepada Kami.” Bapa Ainul Mardhiah Lahir Rasa Syukur Dengan Sokongan Luar Biasa Para Doktor Dan Rakyat Malaysia.“Mereka Kiriman Tuhan Kepada Kami.” Bapa Ainul Mardhiah Lahir Rasa Syukur Dengan Sokongan Luar Biasa Para Doktor Dan Rakyat Malaysia.

IKLAN

TERHARU SOKONGAN RAKYAT MALAYSIA BERBILANG KAUM

Personally, saya walid kepada ainul mardhiah setuju dengan komen-komen yang sempat saya screenshot ini. 

Sejak hari pertama viral, bermacam macam orang hubungi dan whatsapp saya. 
Melayu, cina, india, sabah, sarawak, tidak kira agama semuanya ambil berat terhadap ainul.

Itu belum lagi orang yang tak ada duit, tapi berusaha juga bagi sumbangan kepada ainul ( walaupun saya berpuluh kali tolak penerimaan itu )
Sehingga jika ada page yang post tentang ainul, kita akan dapat lihat keharmonian rakyat malaysia!

Tahniah semua rakyat malaysia, doa anda telah dijawab oleh Tuhan! Kami suami isteri dan Ainul sangat terhutang budi terhadap anda semua. Semoga Tuhan merahmati kita semua. Amin!

“Mereka Kiriman Tuhan Kepada Kami.” Bapa Ainul Mardhiah Lahir Rasa Syukur Dengan Sokongan Luar Biasa Para Doktor Dan Rakyat Malaysia.“Mereka Kiriman Tuhan Kepada Kami.” Bapa Ainul Mardhiah Lahir Rasa Syukur Dengan Sokongan Luar Biasa Para Doktor Dan Rakyat Malaysia.“Mereka Kiriman Tuhan Kepada Kami.” Bapa Ainul Mardhiah Lahir Rasa Syukur Dengan Sokongan Luar Biasa Para Doktor Dan Rakyat Malaysia.“Mereka Kiriman Tuhan Kepada Kami.” Bapa Ainul Mardhiah Lahir Rasa Syukur Dengan Sokongan Luar Biasa Para Doktor Dan Rakyat Malaysia.

IKLAN

#ProudToBeMalaysian

BAGAIKAN DILAHIRKAN SEMULA

Terdahulu, semalam, melalui status facebooknya Ahmad Safiuddin  berkongsi kegembiraan, bahawa anaknya Ainul Mardhiah Ahmad Safiuddin, kini sudah sedarkan diri.

 

“Mereka Kiriman Tuhan Kepada Kami.” Bapa Ainul Mardhiah Lahir Rasa Syukur Dengan Sokongan Luar Biasa Para Doktor Dan Rakyat Malaysia.

Kakak, hari ni bergema lagi nama kakak. Hari ni ramai yang ucapkan syukur kepada Allah setelah Allah berikan pertolonganNya kepada kakak dan Allah telah memakbulkan doa kami semua. Sayang, cepat sihat ye!

“Mereka Kiriman Tuhan Kepada Kami.” Bapa Ainul Mardhiah Lahir Rasa Syukur Dengan Sokongan Luar Biasa Para Doktor Dan Rakyat Malaysia.

Ainul dah sedar, alhamdulillah .
Cuma masih dalam unit penjagaan rapi untuk make sure ainul betul-betul ok sebelum dipindahkan semula ke dalam wadnya yang biasa.
Terus doakan ainul kuat dan cepat sihat ye semua

 

 

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI