Ibu beranak dua ini jika dilihat sekali pandang persis anak dara, wajahnya comel dan memiliki rangka tubuh yang kecil molek. Namun siapa sanga, sebelum ini berat badannya pernah mencapai 70kg.

Pelbagai usaha dilakukan pada Ogos 2017 dan kini alhamdulillah berat badannya mencapai berat badan ideal, iaitu 55kg setelah mengamalkan minum Jus Hijau atau pun dikatakan sebagai Jus Singkir Lemak olehnya.

Dan ini antara perkongsian apa yang dirasakan dan perubahan yang berlaku pada dirinya setelah amalkan sebulan minuman tersebut.

  1. Seluar baju jadi longgar
    Woww yang ni paling best. Seluar slack baru beli bulan lepas, pakai semalam dah longgar. Tak tahu nak happy sangat ke tak. Happy bila makin longgar, tak happy kene beli yang lain pula.

2.  Kulit makin licin

Bila umur dah masuk 24 ni, eh 34. Kulit makin kasar. Tapi sejak minum green juice bulan lepas. Terasa kehalusannya dalam 30%. Mungkin lepas 3 bulan istiqomah, percentage halus boleh meningkat.

3. Usus menyanyi riang gembira setiap hari.

Dah bagi hint usus gembira, faham faham la kan.

IKLAN

Idea resepi Green Juice a.k.a Jus Singkir Lemak:

1. Lettuce + Epal Hijau + Lemon


2. Brokoli + Epal Hijau + Lemon
3. Pegaga + Epal Hijau + Jambu
4. Lettuce + saleri + pisang
5. Pegaga + brokoli + epal hijau

IKLAN

 

Tip:
– Tak perlu risau sukatan, campak campak je. Bukan nak buat kek ni.
– Pilih sayur berdaun hijau / sayur hijau dan at least 1 buah citrus seperti lemon atau epal hijau.
– Boleh guna air sejuk atau air biasa
– Boleh tambah protein powder jika mahu

Kenapa Jus Singkir Lemak ni green juice? Bukan jus warna lain?
– Jus warna lain sangat bagus, tapi sayur / buah hijau tersangat kaya dengan micronutrient (zat surih).
– Sesetengah micronutrient dalam sayur tu tak dapat diesktrak utk proses sebagai pil supplement. Tak perlu percaya pada khabar2 angin yg kata makan supplement dah tak perlu makan sayur atau buah lagi.
– Nutrient dalam green juice bantu cepatkan penyingkiran lemak lemak degil yang tebal tu dengan pantas.

sumber : Nurhafiza Jusoh