Bentuk dan warna seakan-akan sama dengan daun sup dan ketumbar sering menyebabkan ramai terkeliru. Tetapi sebenarnya ketiganya berbeza. Pokok Pasli (Petroselinum crispum) merupakan sejenis pokok herba dwi tahunan yang daunnya biasa juga digunakan sebagai rempah. Tdak sekadar digunakan dalam makanan, daun Pasli mempunyai banyak khasiat lain.

Daun pasli kaya dengan vitamin dan zat galian seperti kalsium, magnesium dan klorofil. Daun pasli yang diramas dengan air dapat bertindak sebagai tonik bagi menjaga kesihatan rambut. Air ramasan ini juga bertindak melawaskan kencing dan menurunkan tekanan darah.

Selain itu, Pasli juga dapat meredakan penyakit sengal-sengal tulang, membantu pencernaan makanan dan menguatkan semula otot-otot rahim selepas melahirkan anak.

Terbaru! Seorang wanita di Bosnia telah membuktikan manfaat lain daun pasli ini, iaitu mampu menurunkan berat badan dalam tempoh yang singkat. Wanita tersebut minum ramuan daun Pasli selama dua hari. Tanpa disangka-sangka, minuman daun pasli ini membantu menurunkan berat badannya sebanyak lima kg, dari 75 kg menjadi 70 kg, hanya dalam dua hari saja!

Minum Jus Ini Jika Nak Kuatkan Otot Lepas Bersalin. Yang Nak Turunkan Berat Badan Patut Cuba!

Caranya cukup mudah:

IKLAN

1. Hancurkan daun Pasli lalu

2. Masukan ke dalam 1 liter air.

3.Rebus air yang sudah di campur tersebut sampai mendidih.

IKLAN

4.Setelah itu, biarkan selama 20 minit lalu boleh diminum untuk satu hari saja.

Minum Jus Ini Jika Nak Kuatkan Otot Lepas Bersalin. Yang Nak Turunkan Berat Badan Patut Cuba!

Bagaimana daun Pasli ini dapat menurunkan berat badan dengan cepat? Campuran minuman ini dikatakan dapat membantu membersihkan air berlebihan keluar dari tubuh. Dengan begitu, air yang keluar akan membawa racun, bakteria, kotoran yang ada di dalam tubuh.

IKLAN

Untuk anda yang ingin kurus, gunakan ramuan daun ajaib ini, daripada anda berhabis duit membeli berbagai-bagai jenis produk kurus yang belum tentu berkesan dan baik untuk kesihatan anda.

Selamat mencuba!

Sumber: sempoimedia.blogspot

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI