Tampil berniqab, selebriti Diana Amir benar-benar mengejutkan ramai. Begitupun, rata-rata memuji dan menitipkan doa semoga dipermudahkan niat ibu kepada tiga orang cahaya mata ini.

Empunya diri Dalam satu perkongsian memberitahu, niatnya berniqab tidak lain tidak bukan hanyalah untuk mendapatkan keredaan Allah sahaja.

Dalam satu perkongsian Di laman Instagramnya, Diana memberitahu langkah itu adalah satu fasa baru dalam hidupnya selain meminta semua pihak mendoakannya.

“Sebenarnya sy segan nak kupas isu niqab ni, kalau ada org tanya sy hanya minta mereka doakan sy.. jadi mohon sahabat2 yang berhati mulia doakanlah sy yang banyak lg nak belajar ni diberi kefakihan agama, taufiq dan hidayah daripada Allah SWT, Amin Ya Mujib.

“Bersangka baik dengan Allah”

“Harini Allah test saya dengan apa yang saya sampaikan

“Sebenarnya pagi ni sy dapat dua berita yg mendukacitakan. something out of my control happened but it is affecting me in a big way. Tak boleh nak share news apa tapi sy nak share apa yg sy tgh fikir…

“Seperti biasa sy akan tanya tuan guru yang mulia dan yang saya sayangi , al- fadhil encik suami 😅 apa pendapat beliau..

“He shared, “tiada apa yang berlaku tanpa izin Allah, walaupun perkara itu bagi kita sesuatu yg buruk dan pastinya kita tidak suka.

“Tapi ia perlu berlaku untuk kita dan orang sekeliling ambil pengajaran”

Menurut Diana lagi, ini merupakan satu fasa untuk mendekatkan diri pada Allah SWT. Jadi dia cuma mengharapkan semua orang doakannya.

“Sedang Nabi Muhammad SAW diuji dengan pelbagai tohmahan, kesakitan yang jika dibanding ujian pada diri ini tidak terbanding, namun Nabi terus sabar dan menyebar dakwah kerana sayang yg sgt tinggi pada ummat.

IKLAN

“Dugaan ini kecil shj insyaAllah. Jika ini yang terbaik untuk berlaku padaku pada saat ini, berikanlah kesabaran, redhailah aku dan berikanlah jalan keluar daripada musibah, Ya Allah.

“Saya harap anda semua yang berhati mulia doakan saya dan keluarga. Sesungguhnya hidup ini pentas ujian, semoga kita berjaya dan kembali padaNya dengan husnul Khatimah..

“Semoga anda yang sedang diuji juga diberi rasa tenang, kesabaran dan jalan keluar daripada musibah, amin!

Mengulas mengenai perjalanan untuk istiqamah, mengharapkan perjalanan yang dilalui kini dipermudahkan olehNya.

IKLAN

https://www.instagram.com/reel/CY78BW6lKja/?utm_source=ig_web_copy_link

Sumber: Diana Amir


ARTIKEL MENARIK: “Daripada 7.8 Billion Manusia, Kamu Bertakhta Di Hati.” Aksi Malu-Malu Heliza Bikin Terhibur, Sweetnya Ucapan Suami