Awal pagi adalah waktu paling sibuk buat ibu-ibu. Lebih-lebih lagi kini anak-anak sudah kembali ke sekolah. Bangun sahaja tidur perkara pertama yang ibu fikir adalah sarapan apa untuk anak-anak. Buntu juga kan, lebih-lebih lagi pagi isnin agak ‘lemau’ kan.Monday blues bak kata sesetengah orang.

Sebab tu, sarapan cukup penting untuk anak-anak. Bukan mudah nak pastikan anak-anak sentiasa belajar dalam keadaan yang selesa dan bertenaga. Jika tak bersarapan, mood nak belajar pun dah hilang.

Kalau anda nak tahu, sarapan dapat membekalkan tenaga dan membantu anak-anak lebih fokus di dalam kelas.

Sesuai untuk ibu-ibu bekerjaya yang sibuk serta tak punya banyak masa, jadi pilih sahaja sarapan cepat tapi sedap dan menjimatkan masa serta tenaga. Gunakan apa yang ada di dapur seperti roti, telur dan sebagainya. Nak lagi sedap, tambahkan dengan buah-buahan seperti pisang, berry untuk membuatkan sarapan lebih menarik sekali gus memancing selera anak-anak.

Nutella® merupakan satu jenama jem berperisa coklat hazelnut yang menjadi kegemaran ramai terutama kanak-kanak. Ia diperbuat daripada bahan-bahan terpilih yang menggabungkan 7 bahan berkualiti berupa minyak sawit, kacang hazel, coklat rendah lemak dan sebagainya.

Mulakan Pagi Anak-Anak Dengan Nutella® , Menu Sarapan Pembangkit Selera. 10 Minit Siap, Anak Suka Ibu Bahagia!Terkenal dengan rasa hazelnut dan koko yang asli, Nutella® dibuat lebih menarik dengan kekrimannya yang unik. Rasanya sangat lazat memberikan keseronokan kepada anak-anak. Tidak hairanlah jika ada yang gemar makan begitu sahaja selain disapu pada roti atau digunakan di dalam resipi wafer dan sebagainya lagi.

IKLAN

Dengan pelbagai resipi cepat, mudah dibuat, dan semestinya lazat sesuai untuk ibu sediakan, #Nutella® mazing Breakfast Hacks ‘pasti menggembirakan keluarga dengan resipi dan kandungan yang sesuai untuk memulakan hari anak-anak anda.

Mulakan Pagi Anak-Anak Dengan Nutella® , Menu Sarapan Pembangkit Selera. 10 Minit Siap, Anak Suka Ibu Bahagia!Pelbagai koleksi resipi dan idea baharu yang boleh anda cuba sendiri dan nikmati hasilnya. Untuk membantu ibu-ibu, mungkin ini idea sarapan ringkas yang boleh dicuba dengan menggunakan Nutella®.

Mulakan Pagi Anak-Anak Dengan Nutella® , Menu Sarapan Pembangkit Selera. 10 Minit Siap, Anak Suka Ibu Bahagia!

Wafer Bersama Nutella® dan Buah-Buahan melengkapi pagi anak-anak anda. Ibu-ibu boleh hidangkan Yogurt Dan Berry Penkek Dengan Nutella®  atau  Toasties Pisang Dengan Nutella®. Jika anak-anak sukakan roti mungkin resipi  Croissant French Toast Dengan Nutella® ini sesuai atau Crepes Dengan Nutella® Dan Hazelnuts.

IKLAN

Sedap kan dan paling penting memudahkan kerja ibu di dapur. Cepat tersedia, jimat masa dan menyelerakan. Dengan Nutella® membantu ibu-ibu menyelesaikan soalan ‘apa yang nak dihidangkan untuk sarapan pagi? dengan cara yang mudah. Yang penting Anak suka, ibu bahagia!

Mulakan Pagi Anak-Anak Dengan Nutella® , Menu Sarapan Pembangkit Selera. 10 Minit Siap, Anak Suka Ibu Bahagia!Untuk mengetahui lebih lanjut tentang resipi-resipi menarik dan lazat, bolehlah melayari https://www.nutella.com/my/en/. Info lain mengenai Nutella®  juga boleh dilayari menerusi

Facebook: https://www.facebook.com/nutellamalaysia/;

Instagram: https://www.instagram.com/nutellasea/; atau

IKLAN

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCzGoum2c2M57ABFj8ut93Ig