Rakyat Malaysia ni kalau tak jaga ‘kain’ orang tak sah! Ada sahaja nak dipertikaikan dan diperkatakan. Lebih-lebih soal wajah, pantang cantik sikit dikatakan cucuk lah, itu lah ini lah. Aduhai sampai pening dibuatnya!

Malah yang selalu menjadi mangsa untuk dibawangkan ni semestinya orang terkenal atau selebriti. Salah seorangnya pelakon Norish Karman yang baru-baru ini menafikan dakwaan yang mengatakan dia melakukan pembedahan bibir dan hidung agar sentiasa kelihatan cantik serta muda.

Menurut Norish di laman Instagramnya, bentuk bibir dan hidungnya adalah semula jadi yang merupakan genetik daripada arwah ibu bapanya.

Nafi Buat Bibir & Hidung, Wajah Norish Karman Warisi Bapa “Lebih Baik Guna Duit Untuk Infaq”

Malah, Norish atau nama sebenarnya Nor’Ashikin Karman, 49, berkata dia tidak mempunyai wang yang banyak untuk melakukan pembedahan.

” Saya tidak melakukan pembedahan pada bibir, itu hasil dari arwah ayahanda saya, Ustaz Karma mempunyai bibir yang tebal.

IKLAN

” Saya tiada duit yang banyak untuk lakukan pembedahan pada wajah, hidung yang mancung itu hasil dari arwah mak saya berketurunan Arab iaitu Sherifah Salmah Aljunied.

” Lebih baik guna duit untuk infaq pada insan-insan yang memerlukan atau belanja pada anak-anak sendiri dan sahabat.” tulisnya.

Dalam masa sama, pelakon drama Spa Q itu berkata dia seorang yang takut kepada alatan tajam dan mengakui tidak tahan sakit sekiranya melakukan pembedahan pada wajah.

IKLAN

” Saya tidak berani untuk melakukan apa-apa yang berkaitan pisau. Hanya empat kali pembedahan caesarean bagi melahirkan anak.

” Saya tidak boleh tahan sakit jika berbuat apa-apa berkaitan implan pada wajah. Tidak juga akan melakukan botox kerana saya hiperaktif sehingga tidak mampu tahan sakit.” tambahnya.

Justeru, Norish berkata dia tidak mengambil pusing terhadap tomahan yang dilemparkan, sebaliknya hadapi dengan senyuman.

IKLAN

Meninjau di ruangan komen, ada yang memuji Norish sememangnya cantik semulajadi. Malah ada juga mengakui bahawa hidung milik Norish itu betul-betul tulen.

Nafi Buat Bibir & Hidung, Wajah Norish Karman Warisi Bapa “Lebih Baik Guna Duit Untuk Infaq” Nafi Buat Bibir & Hidung, Wajah Norish Karman Warisi Bapa “Lebih Baik Guna Duit Untuk Infaq”

Sumber: Instagram @thenorishkarman

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI