Teringin untuk memiliki kaunter bar di ruang dapur dengan bajet yang rendah mungkin cara ini boleh direalisasikan sebagaimana perkongsian daripada Atam Ayu ini.

Idea kreatifnya membuat inovasi daripada rak buku yang dibeli di pasaraya, nyata menghasilkan seduatu yang wow untuk rekaan kaunter bar.

Jom lihat perkongsiannya itu.


Kaunter bar kos rm137.00 tak sampai rm150.. diy sendiri saja untuk sementara nak kumpul bajet

Ramai yang tanya kukuh tak? Inshallah kukuh.. hujung sekali yang rapat kat dinding tu kami lekat dengan sesiku L kat bawak dia so meja tak akan terbalik kebawah

IKLAN

Kenapa letak kaki plastik? Saja..kami tengok ala scandi (kayu) .. lagi pun kos murah.. pergi je kedai perabot macam² patern ada kaki dia.. besi ada,kayu ada,plastik ada.. ikut citarasa

Kalau ada penutup lagi cantik.. ye seperti yang mana kenal saya di laman sosial, yang mengikuti saya.. saya memang suka deco open shelve.. kalau anda suka bertutup silakan..

IKLAN

Mungkin saya kalau nak tutup pun nanti saya tutup dengan langsir lebihan kitchen top tu..

Rumah ni saya baru dapat kunci tahun 2019.. sebelum ni sewakan ..tapi dah 3 jenis penyewa dapat semua nya sakitkan kepala je maka setakat ni kami decide buat rumah singgah sekali sekala…

Kenapa buat benda yang tak tahan.. kami belum ada bajet..kalau tuan puan ada bajet.. boleh buat yang ala cafe hipster pon tak ada masalah.. pilihan sendiri citarasa sendiri
.
Seperti saya cakap rumah ni, rumah singgah so bukan heavy duty guna.. sekadar sekali sekala duduk hirup kopi.

Sumber : Atam Ayu