Andai terasa hendak bergaya menyambut Lebaran dengan dekorasi rumah yang menarik tanpa kos yang besar.

Apa kata kita jadikan wing chair yang nampak lama  fabriknya itu kita tukar dengan cara yang ditunjukkan di akaun fb Aurora Homedeco ini.


 

Hari ni cikgee cuti merempit. So kita ambik kesempatan untuk merempit bahagian sendiri punya. Kalau tak… Memang tak merasa la pakai raya nanti..

So hari ni, kita tukar sarung wing chair, beli kain dengan kak Hasmah Solan. Petak-petak pink tu so suwitt.. Hehe.

Kat sini kita share kan cara-cara nak tukar cover wing chair. Saya tak pandai sangat, tapi saya try share khas untuk geng-geng deko yang teringin nak tukar cover wing chair tu, utk dipakai raya nanti.. 

Step 1 : Pinkan

Step 2 : Ambil bentuk dan jahit jelujur. Ikut bentuk-bentuk sekeliling kerusi.

Step 3 : Jahit cantum menggunakan mesin

Step 4: Jahit tepi kain selepas dijahit

Step 5 : Meropol untuk buat skrit

Step 6 : Tambahkan lace pada hujung ropol

Step 7 : Terbalikkan kain dan sarungkan bermula pada bahagian wing. Ambil dari tempat sandar.

Step 8 : Siap

 

 

Tinggalkan Komen