Wanita dan masalah keguguran rambut seperti sukar untuk dipisahkan. Percaya atau tidak, lebih serius terjadi selepas melalui proses melahirkan anak. Keguguran rambut semakin menjadi-jadi.

Dalam hal ini rawatan perlu juga dicari agar masalah ini dapat dikawal dan diatasi.

Mengamalkan petua dengan menggunakan lidah buaya umpamanya, antara cara yang terbaik untuk diamalkan.

Pun begitu, mendapatkan lidah buaya setiap hari mungkin sukar untuk kita. Tapi melalui perkongsian daripada Akmal Hamid ini, siapa sangka ada cara lebih mudah telah dilakukannya.

Ini perkongsiannya.


PETUA KURANGKAN RAMBUT GUGUR

Hari nie kakmanis nak share petua kurangkan rambut gugur. Bila dah pregnant, bersalin, lahirkan anak. Rambut gugur dengan kakmanis tak leh nak berpisah.

Kadang penuh atas lantai rambut gugur. Padahal baru jea vacumm. Stress gak tengok rambut macam tu kan.

Kakmanis baru tau pasal petua nie. Mula mula tau, macam tak caya. Takkan lah simple sangat leh kurangkan rambut gugur tu.

Cara dia tambahkan aloe vera waktu korang shampoo rambut.

Waktu mula buat petua nie, Kakmanis cuba campurkan sekali shampoo dengan aloe vera. Tapi dia macam tak nak bercampur. Nak berpisah jea. 

Sekali Kakmanis dapat idea. Lepas dah shampoo tu, ambil aloe vera sapu jea atas rambut yang tengah berbuih tu. Biarkan dalam beberapa minit. Bilas lah semua sekali.

Kakmanis buat seminggu jea dah nampak perubahan. Rambut jadi lembut, guna jari pun boleh tau. 

Alaa, beli jek brand apa apa. Kakmanis nak mudah beli yang dalam tube. Lelagi brand guardian sebab harga dia murah pastu kesan dia memang best. Kalau korang kaki jimat cam Kakmanis, beli brand guardian jek okey.

Rambut dah kurang gugur. Kalau korang nak tau, aloe vera ni ada vitamin C dan E, sebab tu bila pakai kat rambut, rambut kita lembut jek. Kalau ada masalah kelemumur pun bagus guna tips ni tau. Sebab aloe vera ni akan merawat kulit kepala kita supaya bersih dan sihat.

Baru nie anak Kakmanis demam panas, cool fever habis stok. Kakmanis sapu aloe vera jea 1 badan, memang kebah suhu dia. Tapi still kena pantau jugak.

Sumber : Akmal Hamid 

Tinggalkan Komen