NU Ideaktiv Sdn Bhd (NU Ideaktiv) dan Enrichment Media Lab (EML), hari ini melakar sejarahnya apabila memeterai Memorandum Persefahaman (MoU) untuk menyediakan segmen pengiklanan media bagi memperkasakan perusahaan kecil dan sederhana (PKS).

Majlis menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) ini telah diadakan hari ini bertempat di Pejabat Urusan Nu Ideaktiv.

Nu Ideaktiv & EML Meterai MoU, Memperkasa Segmen Pengiklanan Perusahaan Kecil Sederhana Melayu

Syarikat diwakili Encik Syamil Fahim Mohamed Fahim, Ketua Pegawai Eksekutif Nu Ideaktiv dan Muhamad Ashraf DM Tej Nasir, Pengarah Urusan Enrichment Media Lab telah menyempurnakan acara menandatangani memorandum, sekali gus memeterai kerjasama dan perlantikan Enrichment Media Lab sebagai rakan pakar media mensasarkan segmen Perusahaan Kecil Sederhana Melayu (PKS).

Buat follower Keluarga, sila guna kod promo KELGSP5 untuk pembelian British Polo Yuna Handbag Set dengan harga lebih murah hanya di GO SHOP 

 

Menerusi kerjasama ini, Enrichment Media Lab akan bertindak sebagai rakan pakar media yang menyediakan perkhidmatan dan perundingan untuk pakej pemasaran serta pengiklanan eksklusif bagi segmen PKS dalam industri kecantikan, kesihatan, makanan dan minuman, pakaian, perabot, pendidikan dan bimbingan.

IKLAN

Nu Ideaktiv yang memiliki lebih 17 jenama dan peneraju dalam industri media berbahasa Melayu, menyediakan kandungan, platform dan pelaksanaan sejajar dengan kerjasama yang dibuat.

Syamil Fahim dalam ucapannya memberitahu, MoU ini adalah permulaan untuk kerjasama bagi membantu dan meningkatkan lagi industri PKS negara ini menerusi media sebagai pemacu utama.

Nu Ideaktiv & EML Meterai MoU, Memperkasa Segmen Pengiklanan Perusahaan Kecil Sederhana Melayu

“Melihat kepada kepakaran yang dipunyai oleh Enrichment Media Lab dalam segmen industri pengiklanan PKS dan pengetahuan mereka bagaimana PKS merangka strategi dalam pemasaran dan pengiklanan, adalah menjadi satu peluang dan kelebihan bagi Nu Ideaktiv untuk berkolaborasi dan berkerjasama dengan syarikat ini bagi menguasai segmen pengiklanan media PKS.”

IKLAN

“Kerjasama ini juga bertujuan membantu perniagaan dan pengasas jenama untuk berkembang menerusi hebahan media meluas, pelaksanaan acara dan promosi rentas platform yang dimiliki Nu Ideaktiv di digital, program tv dan banyak lagi,” katanya.

Enrichment Media Lab sebagai agensi pakar media melihat Nu Ideaktiv sebagai syarikat yang berpotensi untuk membantu membangun industri PKS.

“Nu Ideaktiv memiliki pelbagai jenama media No.1 di Malaysia yang boleh membantu PKS berkembang maju dan menembus audiens sasar bagi pertumbuhan perniagaan dan sasaran keuntungan syarikat.”

“Kerjasama ini tidak terhad kepada satu medium sahaja. Berdasarkan hala tuju sesebuah perniagaan, kita boleh melaksana pelbagai projek yang signifikan, mencapai sasaran dan mentransformasi perniagaan,” kata Ashraf.

IKLAN

Antara kerjasama awal Nu Ideaktiv dan Enrichment Media Lab adalah menerusi penerbitan rancangan TV iaitu perjalanan keibubapaan pemilik jenama Noir dalam PA&MA : Diari Madammu, dan IMPIANA Makeover Ruang Selebriti yang dihiasi oleh Ella furniture. Rancangan ini bakal bersiaran di saluran Astro awal tahun hadapan.

“Kami juga sedang merangkakan satu acara besar untuk meraikan Ramadan dan Syawal, yang akan diumumkan dalam masa terdekat,” kata Syamil lagi.

Tentang syarikat: Nu Ideaktiv Sdn Bhd merupakan syarikat media usahasama Astro dan Karangkraf telah ditubuhkan secara rasmi pada Mei 2018. Sebelum ni dikenali sebagai Grup Majalah Karagkraf, Nu Ideaktiv memiliki lebih 30 tahun pengalaman dalam industri media dan peneraju dalam kandungan media berbahasa Melayu.

Memahami keperluan masyarakat Malaysia dan Nusantara yang berasal dari akar yang sama, Nu Ideaktiv menawarkan kandungan 360 platform menerusi media digital, media sosial, TV, radio, aplikasi dan media cetak eksklusif.

Enrichment Media Lab merupakan agensi media dan penasihat jenama yang pakar dalam idea, konsep dan kajian perniagaan relevan. Berpengalaman dalam pelaksaaan projek skala besar dan sederhana dan kerjasama jenama terkenal dalam peniagaan SME.

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI