Kerja rumah yang paling ramai ‘lemau’ bila nak buat selain cuci pinggan adalah lipat baju. Lagi-lagi jika anda menangguhkan.  Akhirnya menimbun baju yang harus dilipat

Tak nak sakit mata lihat baju menimbun, jom cuba kaedah yang dikongsikan oleh pelakon Fasha Sandha.

Menerusi instagram nya, Fasha berkongsi teknik lipat baju yang pantas tapi kemas dengan 4 langkah mudah.

Thank you Cik Len for sharing, Alhamdulillah, time mco ni dah cekap melipat baju dengan pantas, dulu terkial-kial kita, lipat baju. Alhamdulillah, now boleh lipat 1 baju dalam masa 5 saat.

Bukan hanya pantas, tapi kemas dan teratur. Hihi. Saja nak share ngan followers kesayangan, happy pulak rasanya selamat mencuba Kesayanganku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fasha Sandha (@fashasandha)

 Cara tersebut cukup mudah:

1.Letakkan baju pada permukaan rata.

2. Ambil bahagian atas dan tengah.

 

3. Kemudian ambil bahagian belakang.

IKLAN

 

4. Akhir sekali,  lipat di bahagian lengan baju.

Siap. Mudah bukan teknik yang dikongsikan oleh Fasha ini. Selamat mencuba!

IKLAN

Sumber: fashasandha

Promosi menarik Zalora DI SINI

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

Bila PKP ni, anak-anak kerjanya lapar je. Sekejap2 minta makan, mak pun letih nak melayan permintaan sorang-sorang! Tak payah risau, join je kelas buat roti bersama kami ni. Boleh buat stok untuk anak-anak makan! Whatsapp di http://www.wasap.my/60169647520