Setelah kerajaan membenarkan rakyat Malaysia merentas negeri tempoh hari ramai yang mengambil kesempatan untuk pulang ke kampung atau pergi bercuti.

Selain pergi ke hotel, bercuti konsep perkhemahan kini seakan trending. Ramai yang memilih percutian sebegini.

Sebagaimana perkongsian lelaki ini yang bercuti cara berkhemah. Apa yang menarik dia berkongsi dua item yang kebanyakkan ramai beranggapan ia tidak penting sedangkan ia membantu memudahkan percutian konsep sebegini.

Bacaan menarik:Wanita Ini Kongsi 10 Kaedah Rancang Kewangan, Jiwa Kena Kental Baru Boleh Jadi Golongan T20!

Jom ikuti perkongsian ini.

Norkelling Aquashoes

Inilah benda paling berbaloi aku pernah beli untuk anak-anak sejak mula aktiviti camping ni.

Time main disungai atau pantai tu ada je serpihan kaca, tunggul kayu, batu tajam dan macam-macam lagi benda merbahaya. Kira sama pentingnya kasut ni dengan life jacket.

Kita beriadah ni nak happy kan. Jadi walaupun aku sentiasa bawa First Aid Kit tu, kasut ni sangat-sangat membantu. Tenang hati mak-mak tengok anak-anak main air sambil barbecue.

Aku punya ada semua termasuk anak-anak. Murah je ni. Lebih 4 tahun pakai dah. Elok je walaupun murah.

Aku punya ada semua termasuk anak-anak. Murah je ni. Lebih 4 tahun pakai dah. Elok je walaupun murah. 

Decathlon punya https://invol.co/cl6of4c. Ni satu lagi https://invol.co/cl6of7s Ni saiz mak budak https://invol.co/cl6o5vv Bapak2 punya https://invol.co/cl6o6z4

Netizen juga berkongsi pengalaman yang sama tentang keselesaan kasut berkenaan.

 

Dalam pada itu, turut berkongsi pengalaman menggunakan portable outdoor shower yang memudahkan untuk membersihkan diri ketika berkhemah.

IKLAN

Benda alah ni sangat-sangat membantu terutamanya bila aku nak camping atau picnic tepi pantai atau sungai dengan anak-anak. Biasanya port cantik ni jauh dengan toilet kan. Gambar ni di Pantai Cermin, Port Dickson. Daytrip je.

Selalunya aku akan berhenti di mana-mana surau terdekat dengan port yang aku nak camping tu. Isi air penuh-penuh. Masuk RM5 dalam tabung surau tu sesiap. Senang nak membasuh, mandi atau basuh tangan. Di Shopi, korang taip je Camp Shower 20 Liter. Berlambak pesen yang keluar. Pilih je.

Dulu aku beli tak sampai pun RM6. Sekarang dah naik banyak kot. Dulu beli sampai 10 terus, sedekah siap-siap kat tempat yang takde toilet dekat. Buat ambil wudu’ dan membasuh.

Biasa aku pasang sampai 3 sekali. Buat basuh tangan, mandi dan stanby satu extra. Senang weh mak-mak buat kerja.

Beli sini, https://invol.co/cl6mx65 pakai voucher dari kedai shopi tu untuk dapatkan rege murah. Follow Faizal Yamin siap² ya, aku suka berkongsi tips membeli benda mahal dengan rege murah kat wall aku.

IKLAN

 

Sumber: Faizal Yamin

Jom turut serta bersama e-keluargagader Bonding Day #dirumahaje secara virtual!
Bukan sahaja dapat eratkan hubungan dengan keluarga tersayang, tapi boleh lakukan aktiviti yang menceriakan bersama-sama. Hadiah menarik menanti anda sekeluarga!

Yuran hanya RM20.00 sahaja terhad untuk 30 famili sahaja. Satu famili 2 dewasa 2 kanak-kanak. Jadi, tunggu apa lagi? Jom daftar segera di sini: http://www.wasap.my/60169647520

 

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club