Setelah dua tahun tidak menyambut Hari Raya bersama keluarga, akhirnya hari ini 2 Mei 2022, rakyat Malaysia menyambut Adilfitri bersama keluarga di kampung.

Pastinya ramai yang mengambil gambar kenangan bersama pasangan, anak-anak dan ibu ayah di kampung.

Bagi yang tercari-cari latar belakang yang cantik bagaikan studio, boleh cuba edit cara ini.

 

 

 Nak tahu caranya ikuti perkongsian oleh puan Farah Ainna Binti Rosli ini.

JOM EDIT GAMBAR FAMILY MASA RAYA NANTI.
insyaAllah simple simple ajer sbb backgroundnya dah ada.

1. Snap gambar family
Kalau boleh background jgn over crowded.

2. Bukak je link ni https://www.remove.bg/
Upload je pic family korang.

3. Tunggu je dia padamkan background belakang

4. Download dan terus save dalam phone 

Ini baru step gambar family. InsyaAllah esok kita masukkan dalam background terus.

IKLAN

Belajar 1 persatu supaya, hehe boleh kan ?

Nak banyak lagi gambar background cun boleh juga download kat dalam telegram ini
https://t.me/happykidsprojectbyummi2F

Percuma sahaja

IKLAN

 

Moga setiap usaha ini diredhoi Allah, kalian dapat manfaat dan ia di sedekahkan pada arwah tokwan, mak dan abah.

Buat contest pun best kan? Sapa masukkan pic family paling best guna background yang ummi dah edit masa raya nanti. Mesti meriahkan raya kali ni 

Sumber: Farah Ainna Binti Rosli

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club