Tahun ini sekali lagi kita semua bakal meraikan hari raya tanpa dibenarkan merentas negeri untuk menziarahi orang tua di kampung. Hati siapa yang tak sebak. Doa baik-baik semoga keluarga kita dilindungi dan selamat dari wabak bahaya ni.

Apa pun persiapan hari raya tetap dilakukan. Meraikan di rumah bersama anak-anak. Hidangan raya tetap perlu ada di meja. Sudah pastinya akan duduk di rumah sambil menonton rancangan menarik sempena hari raya.

Salah satu kudapan yang popular mesti ada di meja adalah kacang goreng yang rangup. Selain beli di kedai, apa kata buat sendiri di rumah. Penyediaannya amat mudah, hanya menggunakan 3 bahan aje! Paling menarik, 15 minit terus siap!

KACANG TANAH GORENG RANGUP GUNA TEPUNG SERBA GUNA

IKLAN

Patutlah Viral, Guna 3 Bahan Je Resepi Kacang Pedas Rangup Ni. Sesuai Untuk Kudapan Adilfitri.

3 bahan je.. Semudah ABC. 15 minit je siap bleh telan trus.
3 bahan utama :
-Kacang tanah ( basuh dan keringkan dlu )
-telur sebiji
-tepung bestari pedas

Penyediaan:
Gaulkan kacang dengan telur hingga rata
Masukkan tepung sikit demi sikit dan gaul rata
Panaskan minyak
Goreng dalam minyak panas , api sederhana
Rajin2 kacau supya masak sekata dan xhangus
Angkat dan toskan minyak
Wajib biarkan sejuk dlu, dan tos minyak supaya rangup
Dah sejuk bru makan dan simpan dalam bekas kedap udara
Edit tambahan : boleh tambah sdikit gula kalau nk rs manis2.. Sy mmg xletak sbb nk mkn masin2 pedas… Tepung ni da masin ye jgn tmbah garam dah..

IKLAN

Patutlah Viral, Guna 3 Bahan Je Resepi Kacang Pedas Rangup Ni. Sesuai Untuk Kudapan Adilfitri. Patutlah Viral, Guna 3 Bahan Je Resepi Kacang Pedas Rangup Ni. Sesuai Untuk Kudapan Adilfitri. Patutlah Viral, Guna 3 Bahan Je Resepi Kacang Pedas Rangup Ni. Sesuai Untuk Kudapan Adilfitri. Patutlah Viral, Guna 3 Bahan Je Resepi Kacang Pedas Rangup Ni. Sesuai Untuk Kudapan Adilfitri. Patutlah Viral, Guna 3 Bahan Je Resepi Kacang Pedas Rangup Ni. Sesuai Untuk Kudapan Adilfitri. Patutlah Viral, Guna 3 Bahan Je Resepi Kacang Pedas Rangup Ni. Sesuai Untuk Kudapan Adilfitri.

Dah siap, rasa pedas!

IKLAN

Patutlah Viral, Guna 3 Bahan Je Resepi Kacang Pedas Rangup Ni. Sesuai Untuk Kudapan Adilfitri. Patutlah Viral, Guna 3 Bahan Je Resepi Kacang Pedas Rangup Ni. Sesuai Untuk Kudapan Adilfitri.

Selamat mencuba!

Kredit: Zita Samat

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI