Masalah angin dalam badan jangan dibuat main. Boleh menyebabkan segala kerja terbantut.

Jom cuba susu halia yang dikongsikan saudari Aisyah Badar Bajrai ini. Selain untuk buang angin, ia juga dikatakan baik untuk atasi masalah demam dan tak sedap badan.

Hello hello. Sorry terlambat up petua untuk buang angin. Aisyah kebizian tadi. Okey citer pasal petua angin ni. Sebenarnya petua ni bukan petua baru. Aisyah dah pernah up dulu.

Tapi almaklomlah, budak yang nama Aisyah ni memang suka upgrade resepi. Tu yang ada tambah lagi satu bahan superfood best dalam petua ni.

And Aisyah tak sangka, abah puji petua ni. Abah Aisyah bukan senang nak puji-puji tau. Jadi bila abah puji petua ni bagus, aii is bangga. Hahaha.

Aisyah cakap awal-awal, petua ni guna bahan biasa-biasa jek, tapi kesan dia memang amazing giler. Badan abah Aisyah yang banyak angin tu memang lega sangat sangat lepas minum petua ni.
Ok jom tengok resepi

============================

Bahan bahan

1 cawan susu tepung atau susu segar

IKLAN

1 potong halia (diketuk)

1/2 sdk kayu manis Ceylon (KMC)
Cara membuat:

Rebus susu, halia dengan KMC sampai mendidih. Pastu tutup api.
Campur semua bahan ke dalam kole air.
Kemudian masak atas api. Selepas mendidih tutup api itu.

Tapis terlebih dahulu susu tersebut. Mudah nak minum, rasa smooth je masuk tekak.
Tadaaa… dah siap. Susu Halia ni sedap kalau minum panas-panas.
Susu halia KMC ni ada macam-macam khasiat jugak tau. Kalau korang rasa badan tak sedap nak demam pun bagus minum susu ni. Nanti badan terus rasa segar.

Kat bawah ni Aisyah listkan khasiat lain susu KMC ni okey;

– legakan sakit otot

– kurangkan kulit berminyak

– legakan sakit tekak

– mencegah sakit jantung

– kuatkan antibodi badan

– mencegah morning sickness

– legakan senggugut

– mencegah osteoporosis

– melegakan sembelit

– merawat selesema

Oraitt, ni la resepi buang angin yang super duper senang. Ada 2 superfood yang power rangers dalam ni. Percayalah cakap Aisyah, lepas korang minum susu ni , angin dalam badan memang berzumba keluar. Pastu badan pun opkos la rasa ringan.

Jangan lupa follow Aisyah Badar Bajrai untuk petua sihat cara bajet yang lain. Selamat mencuba?

Ps: Kalau mengandung KMC tu korang kurangkan atau boleh skip terus.

#susu_haliaKMC