Sememangnya wanita dan kecantikan tidak dapat dipisahkan. Untuk kelihatan cantik dan menawan serta memiliki potongan badan menawan, ramai wanita sanggup mengeluarkan sejumlah perbelanjaan yang digunakan untuk mencantikkan diri. Ia adalah pelaburan berharga bagi seorang wanita. Kerana itulah mereka sangat mementingkan hasil yang terbaik. Tidak kira dari produk berjenama mahal mahupun yang biasa-biasa sahaja.

Salah satu cara untuk tampil cantik adalah hanya menggunakan petua nenek moyang kita dahulu. Antaranya menggunakan ramuan herba. Kesannya mungkin tidak drastik seperti produk berjenama mahal namun jika dilakukan secara kosisten pasti ada hasilnya.

Ikuti petua yang dikongsi oleh puan, Siti NurJannah mengenai cara untuk kempis perut dan buang angin dalam badan.

IKUTI PERKONGSIAN INI.

Saya kongsikan blik petua ni…yep petua ni lh yg sy ikut lpas beranak anak kedua,memang menjadi…sbb time tu pantang anak kdua ni dulu sy x pantang btul2 smpai la msuk keje ada sorg mmbe ckp ‘asal perut k.anna nmpk mcm pregnant lg?hahaha..mksud dy buncit la…hahah…time tu memg rsa segan pn ada,tp kta ambik positif dgn tguran dy,cri la petua lam fb,jumpa hat ni…try lh…x smpai sminggu blh kempiskan perut dgn petua ni,yg tu paling penting bg wanita yg lpas bsalin akn ambik berat bhagian perut dhulu…btl x…bru lh kita jga bhagian2 lain…ni laki pmpuan,kahwin ke blum blh cuba…blend pn boleh…sy dlu blend je…

PETUA KEMPISKAN PERUT & BUANG ANGIN DALAM BADAN

Pernah tak korang kena tegur dengan suami perut korang buncit lepas bersalin?
Kawan selalu tegur ” eh ko mengandung lagi ke?Brape bulan?” Faham sangat perasaan ni time tu jugak rasa nak menyorok masuk dalam kain .
Masalah lemak tepu memang susah nak sental kan?Nah,baca dengan perlahan & tenang.

Kak ju nak share dengan korang jamu homemade nih.Bahan bahan depan mata kita jer.Tak susah pun nak buat.Yang penting jimat& berkesan.Rajin dengan malas jer.Betul tak?

Bahan bahan


3 sudu halba yang direndam selama 2 minit.
3 cm halia.kalau ada halia muda lagi elok
4 ulas bawang putih
15 biji lada hitam

Cara cara

IKLAN


Toskan halba yang direndam tadi.Masukkan kesemua bahan dalam lesung dan tumbuk sehingga lumat.

Kemudian gentel bulat bulat kecil macam maajun .
Simpan dalam peti dalam satu bekas.

IKLAN

Cara makan
2 biji pagi& 2 biji malam selepas makan

Khasiat
Makan secara konsisten , perut akan kempis & angin akan keluar.

Pantang larang
Ibu mengandung tidak sesuai
Ibu menyusu sesuai amal bila anak hilang kuning (jaundis)dulu.

Pesanan
Kena rajin buat sit up jugak tau untuk kesan cepat.

SELAMAT MENCUBA

Kredit: Siti NurJannah