Bosan kan kalau asyik makan ayam goreng jer. Dengan kreativiti boleh pelbagaikan jenis resipi bagi memberikan kepelbagaian rasa.  Lagi-lagi anak muda zaman sekarang yang cukup gemar dengan makanan ala-ala Korea.

Jadi ibu-ibu apa kata tunjukkan bakat anda di rumah untuk menyediakan menu Korean Spicy Cheese Chicken.

Tak ada resipi jangan bimbang. Jom cuba yang dikongsikan oleh Shacha Munieyra. Confirm anak-anak excited nanti dan paling penting mesti lagi puas nak makan!


Kalau beli komfem tak cukup, anak buah dalam rumah
ni memang suka bebenor ayam goreng korean hot spicy cheese nie. So untuk jimatkan, kitaa ketung ketang la kat dapur aini. Sangat mudah , bahan pun tak banyak 😬

Jom buatt !

Korean Spicy Chicken

So perap ayam dengan bawang putih, lada hitam dan sedikit halia. Semua ni ditumbuk ya. Perapkan ayam selama 30 minit!

Kemudian, bila dah siap perap, masukkan sebiji telur.

Cara-cara perap ayam

1 cawan tepung gandum
1 cawan tepung jagung
Sedikit serbuk cili (babas) nak pedas lagi boleh tambah ikut suka hati.

Goreng ayam

IKLAN

Kemudian goreng ayam tadi tapi pastikan api slow ya.

Masukkan bahan dalam kuali lain

Dalam kuali lain, tumiskan 4 ulas bawang putih dengan sedikit minyak jagung. Masukkan lada kering yang dah dikisar dan masukkan sedikit garam.

Bahan-bahan

Masukkan 2 sudu madu, 2 sudu brown sugar dan 1 sudu serbuk cili babas.

IKLAN

2 sudu sos tomato
3 sudu sos cili
2 sudu bijan
Masukkan ayam yang telah digoreng tadi.

Topping

Kemudian ambil cheese, jika ada. Nak letak mayonis ke apa pun boleh, tapi Muni letak cheese leleh ni. Yang ni Muni beli yang dah siap.

P/s: Jika tak suka pedas boleh kurang kan serbuk pedas dan tambah pulak dengan cheese. Sedap!

https://www.facebook.com/AseriNiey/videos/2996742433733533/