Nak kema rumah bukan aje ruang tamu ajer tetapi bahagian -bahagian lain rumah. Begitu juga dengan rak televisyen. Basanya rak ini, penuh dengan wayar. Sudah tentunya menjadikan padangan mata agak ‘kurang sedap’ bila tengok.

Ada juga yang cuba menyorok wayar ini dengan meletakkan dibahagian belakang tapi kadang terkeluar juga.

Bagaimana pun, menarik dengan perkongsian puan Khalidah Khairizam menerusi group #kemasrumahwithhani, beliau berkongsi cara untuk menyorok wayar rak tv supaya kelihatan kemas.

Ikuti caraya.

First time post di sini, wire management untuk open tv rack, Sedap sikir mata memadang.

Update: Gambar nama ite and shopee dah dimasukkan jugak.

KEMAS! 

Kemas, wayar dah tak serabut!

Klip untuk selit wayar di bahagian belakang televisyen. Kreatif!

IKLAN

Ini bahan-bahan yang dibeli secara atas talian 

IKLAN

Pelbagai pilihan di sini  Wire holder Clip cable holder

Pelbagai pilihan di sini  19′ 1U Cable Management Panel

Selamat mencuba!

Sumber: Khalidah Khairizam