Beruntunglah kalau kita tahu perkara-perkara mudah untuk baiki kerosakan perkakasan dan alatan elektrik yang sering digunakan di rumah. Contohnya, bila berdepan situasi aircond sudah terasa tidak sejuk lagi.

Jika terus kita dapatkan perkhidmatan pakar tentu sahaja tinggi kosnya. Sedangkan kita boleh lakukan sendiri dengan mencuci bersih pada bahagian filter.

Nak tahu langkah dan caranya, ikuti perkongsian daripada Ahamd Syahril Mohd. Semoga bermanfaat.


Cap ayam je diy ni.. sekadar nak bantu kawan-kawan yang belum tahu..

Bila ekon dah rasa kurang sejuk, filter tu penuh habuk dah tu.. kita belajar-belajar bersihkan sendiri..

Ramai dah tahu dalam ni, cuma mungkin masih ramai yang belum tahu..

jom diy..

Step 1: Buka cover dia ikut sini, kiri dan kanan sekali gus

Step 2 : Tarik filter perlahan-lahan.

Step 3 : Bersihkan pakai berus

IKLAN

 

Step 4 : Pasang balik filter

IKLAN

Step 5 : Tolak filter sampai klik ni.

Step 6 : Sudah settle, tutup balik cover.

Sumber : Ahmad Syahril Mohd 

Namun bila aircond rosak dan sudah tidak boleh dibaiki, boleh beli yang baru dengan harga yang murah di sini.

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club