Semalam siapa sangka kisah seorang pegawai yang rebah ketika berkawad menjadi viral apabila dilihat seorang warga emas membantunya bangun semula.

Ramai yang membuat anggapan bahawa itu adalah ayah kepada lelaki berkenaan. Namun kira beberapa jam setelah tular gambar itu, rupanya baru diketahui bahawa warga emas itu adalah ayah saudara kepada lelaki berkenaan.

Baca Juga: Tular Rebah Kawad Carian ‘Nik Mohd Adhar’ Di FB Lebih 7 Ribu!

Baca Juga: Tawan Dunia Lelaki, Gadis Ini Pegawai Wanita TLDM Pertama Miliki Kepakaran Musnah Peluru, Bahan Letupan.

Menerusi facebook DR ASYRAF WAJDI DUSUKI yang juga merupakan Ketua Pergerakaan Pemuda UMNO Malaysia memberitahu berkaitan kejadian itu.

Beliau memberitahu bahawa bahawa lelaki itu, Nik Mohd Adhar ada adalah anak angkatnya dan bertanya khabar mengenai kesihatannya menerusi komen di facebooknya.

“Rupanya gambar yang viral hari ini merupakan anak angkat saya sendiri yang kini bertugas sebagai Penguatkuasa KPDNHEP di Tawau Sabah.”

 

Rebah Ketika Kawad  Rupanya Anak Yatim Piatu, Ayah Saudara Bantu Bangun Semula.

 

Baca Juga: Sebab Jati Diri, Ibu Ini Tak Kisah Anak ‘Travel’ Jauh Naik ‘Train’ Ke Sekolah Dari Putrajaya Ke Kuala Lumpur.

Baca Juga: [VIDEO] “Dah Sampai Panggilannya. Saya Berdoa Mana Yang Terbaik Buatnya.” – Fizz Fairuz Luah Syukur.

IKLAN

Rebah Ketika Kawad  Rupanya Anak Yatim Piatu, Ayah Saudara Bantu Bangun Semula.

Nama beliau adalah Nik Mohd Adhar. Beliau merupakan anak yatim piatu sejak sekolah lagi. Itu sebab kami ambil beliau sebagai salah seorang anak angkat kami sejak beliau di Sekolah Geting Tumpat lagi.

Dalam gambar yang meluru kepada beliau dan memapahnya untuk bangkit kembali seraya beliau jatuh pitam seketika ketika berkawat pagi tadi ialah bapa saudaranya yang bernama Abdul Aziz Ya’acob yang memeliharanya sejak kematian kedua ibubapa Nik Adhar.

Baru hubungi beliau bertanya khabar. Rupanya beliau demam ketika berkawat sempena Hari Penguatkuasa KPDNHEP di Maktab Penjara Kajang pagi tadi. Moga Allah beri kesembuhan yang sempurna kepadanya.

Rebah Ketika Kawad  Rupanya Anak Yatim Piatu, Ayah Saudara Bantu Bangun Semula.

Dalam pada itu ramai yang mendoakan kesihatan lelaki berkenaan dan melahirkan rasa bertuah memiliki ayah sudara yang sangat baik hati.

IKLAN

Rebah Ketika Kawad  Rupanya Anak Yatim Piatu, Ayah Saudara Bantu Bangun Semula. Rebah Ketika Kawad  Rupanya Anak Yatim Piatu, Ayah Saudara Bantu Bangun Semula.

 

 

Sumber: DR ASYRAF WAJDI DUSUKI

Keluarga Talk: Mengukir Bahagia Tidak Semestinya Harus Korban Diri

IKLAN

 

Baca Juga: 10 Tahun Akan Datang Harga Durian Menjunam? Pensyarah Ini Tunjukkan Kronologinya.

Trending:“Ni Satu-Satunya Gambar Aki Mat Kilau Lengkap Berkeris, Berbaju Melayu Dan Bersamping .” Cucu Mat Kilau Dedah Perjuangan Kisah Benar.

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

Rebah Ketika Kawad  Rupanya Anak Yatim Piatu, Ayah Saudara Bantu Bangun Semula.

 

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI