Ramai tidak mengetahui bahawa bawang putih banyak digunakan sebagai ubat kerana ia bermanfaat untuk kesihatan kita. Malah bawang putih merupakan antara ‘superfood’ yang mempunyai banyak khasiat. Bukan sahaja bagus untuk kesihatan dalama, tetapi untuk kecantikkan luaran.

Menyedari bahawa bawang putih banyak khasiat, ia banyak digunakan dalam setiap masakan, malah ada menjadikan ia sebagai kudapan. Kini bawang goreng menjadi trend apabila dijual dalam bekas. Anda boleh memakan begitu sahaja.

Selain membeli, apa kata, kita buatnya sendiri di rumah. Cara nak buatnya mudah.

Ikuti perkongsian ini.

 

Resipi Kudapan Bawang Putih Rangup, Viral Hingga 6K. Ini Rahsianya!

IKLAN

Malam tadi saya bagi resipi halia rangup… petang ni nk bg resipi crunchy garlic…. ni resipi yang saya buat tuk niaga selama 2 tahun. Hari ni saya berbesar hati nak sedekahkan resipi ni kt kawan2.Mana yg nak buat niaga saya halalkan. Resipi saya ni memang tak rasa pahit sebab rahsianya adalah salutan tepung TEMPURA tu.

Resipi Kudapan Bawang Putih Rangup, Viral Hingga 6K. Ini Rahsianya!

Mcm biasa caption kt gambar ye. selamat mencuba kawan2. Resipi ini istimewa bagi saya seba saya buat RND tepung yg nk digunakan… dh guna mcm2 jenis tepung tapi tak menjadi.

Resipi saya mudah dan senang.. Tak perlu rendam air garam dulu garlic tu, sebab tepung tu bila dh tergoreng sekali akn beri rasa masin kt garlic tu. Sedap…

IKLAN

IKUTI GAMBAR INI CARA PENYEDIAAN

Resipi Kudapan Bawang Putih Rangup, Viral Hingga 6K. Ini Rahsianya! Resipi Kudapan Bawang Putih Rangup, Viral Hingga 6K. Ini Rahsianya! Resipi Kudapan Bawang Putih Rangup, Viral Hingga 6K. Ini Rahsianya! Resipi Kudapan Bawang Putih Rangup, Viral Hingga 6K. Ini Rahsianya! Resipi Kudapan Bawang Putih Rangup, Viral Hingga 6K. Ini Rahsianya! Resipi Kudapan Bawang Putih Rangup, Viral Hingga 6K. Ini Rahsianya! Resipi Kudapan Bawang Putih Rangup, Viral Hingga 6K. Ini Rahsianya!

Resipi Kudapan Bawang Putih Rangup, Viral Hingga 6K. Ini Rahsianya!

IKLAN

Resipi Kudapan Bawang Putih Rangup, Viral Hingga 6K. Ini Rahsianya! Resipi Kudapan Bawang Putih Rangup, Viral Hingga 6K. Ini Rahsianya!

EDIT:
TIPS UNTUK GORENG BAWANG PUTIH

1. Jangan tunggu kuning baru angkat nanti dah angkat dia akan hitam. Dan tak cantik kaler dia.
2. Dah 3 kali goreng nanti kena buang kerak-kerak tepung tu ye, nanti akan penuh dalam kuali sisa-sisa tepung tu tak elok kalu nak goreng lagi.
3.Gambar last tu gambar kotak penyagat ye.

Selamat mencuba!

Kredit: Nera Azlin via MAHN

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI