Roti canai adalah antara menu popular sarapan pagi rakyat Malaysia. Rasanya tak lengkap jika dalam seminggu tu tak merasa roti canai.

Anak-anak pula memang suka jika roti canai di makan panas. Mudah untuk anak-anak sarapan pagi sebelum ke sekolah.

Selain beli dikedai, boleh cuba buat sendiri roti canai di rumah.

Jom cuba resipi ni.

Roti canai homemade. Buat sendiri je lepas tu boleh makan bila-bila.

BAHAN-BAHAN

IKLAN

1/2 kg tepung gandum (saya guna cap ros)
1biji telur
2 sudu majerin
1sudu kecil garam(larutkan dalam air)
1/2 cawan air sejuk peti ais
2 sudu susu pekat

CARA PENYEDIAAN

IKLAN

*tepung+majerin+susu jadikan serbuk roti
*masukan air garam+telur
*masukan air sikit2 sampai doh tak melekat kat tgn
*bulat2 kan rendam dgn minyak(2 jam@lebih)
*canaikan jd mcm dlm gambar
*sedia utk di goreng

Sumber: Makan Viral Johor