Dah hari-hari masak, buntu mak-mak dibuatnya nak siapkan makanan untuk orang dalam rumah ni!

Yang mana tengah lapang petang-petang macam ni, atau nak buat stok frozen dalam peti tu, cer jom cuba buat Chicken Cheese Crispy ni. Mudah je cara buatnya. Zup zappp dah siap! Haaa tunggu apa lagi, pergi cari barang dan terus buat!

RESEPI CHICKEN CHEESE CRISPY

Bahan-bahannya :
Isi ayam / Ayam Kisar
3 biji bwg besar ( potong dadu )
5 ulas bwg putih ( cincang )
Garam
Ajinomoto ( optional )
Serbuk lada hitam ( optional )
Roti
Serbuk roti
4 biji telur
Cheese

Cara-caranya:

#1 Tumis bwg besar dn bwg putih guna marjerin/butter.. Tumis smpai naik bau pastu masuk kan ayam.. Letak garam, ajinomoto dan serbuk lada hitam.. Masak smpai kering air ayam tu..

#2 Bahan ni blh dapat banyak tau, 1 mangkuk nasi dapat.. Saja buat lebih sbb x abes nnt boleh simpan dalam freezer beku.. Inti ni blh buat toping pizza homemade jgk

IKLAN

#3 Lenyek roti.. Kemudian sapu telur atas roti tadi, letak inti dan cheese..

#4 Lipat roti dan tekan keliling ( proses ni kadang2 kulit roti tu terbukak balik, jgn risau normal la tu, korang trs je buat yg lain nnt dh lama tekan blk yg terbukak tadi ).. Kemudian celup roti berinti tu dlm telur, dan gaulkan dalam serbuk roti..

IKLAN

#5 Ulang semua langkah smpai siap.. Goreng api sederhana tau.. Dannnnn siap… Sedia utk di ngapp.. Aumm nyam3..😍😍

Makan dengan cheezy, sos cili atau mayonis.. Sdp sgt2 tau.. Selamat mencuba uolssss…

kredit: mieza samian

Nak jadi sebahagian dari komuniti kami? Jom sertai di keluargagaderclub