Nama Pencetus Ummah (PU) Riz tiba-tiba mencetuskan Kontroversi dalam media sosial selepas viral satu potongan video di Twitter.

“Rumah, Barang Mentah Saya Beli. Takkan Suami Kena Masak.” Tip Rumahtangga Undang Kontroversi, Ini Reaksi PU Riz!Justeru, seorang netizen meluahkan rasa kurang senang apabila suami kepada selebriti terkenal, Neelofa ini dijemput menjadi ‘speaker’ dalam sebuah majlis. ‘Berbulu telinga dengar’, itu yang diluahkan oleh individu terbabit.

Berikutan itu, segelintir netizen meluahkan tidak berpuas hati dengan kenyataan yang dikeluarkan suami Kepada Neelofa ini.

“Rumah, Barang Mentah Saya Beli. Takkan Suami Kena Masak.” Tip Rumahtangga Undang Kontroversi, Ini Reaksi PU Riz!Ada yang berpendapat dalam kehidupan rumah tangga sepatutnya kena amalkan budaya ‘give and take’. Lantaran itu, Riz atau nama sebenarnya Muhammad Haris Mohd Ismail tampil memberi pencerahan berkenaan kenyataannya.

“Rumah, Barang Mentah Saya Beli. Takkan Suami Kena Masak.” Tip Rumahtangga Undang Kontroversi, Ini Reaksi PU Riz!

” Ada di Twitter satu tulisan yang sebegini dan outcome daripada tulisan ini Haris menyuruh isteri untuk bawa masuk beras ke dalam rumah. Sebenarnya bukan itu maksud sebenar.

“Kalau didengar betul-betul dengan hati terbuka, maksudnya adalah supaya isteri itu dianjurkan untuk memasak. Tapi kepada mereka yang bekerja, yang ada tanggungjawab di luar kalau tak sempat, tidak menjadi satu dosa dan masalah.

“Rumah, Barang Mentah Saya Beli. Takkan Suami Kena Masak.” Tip Rumahtangga Undang Kontroversi, Ini Reaksi PU Riz!“Berbalik kepada video ini, apa yang ingin disampaikan pertama adalah orang lelaki itu wajib menyediakan tempat tinggal. Kalau dia mampu menyediakan tempat tinggal tak kisah beli atau sewa, maka dia boleh berkahwin.

IKLAN

“Orang lelaki mesti bagi nafkah, kena infaq harta kepada isteri dan anak-anak. Itu maksud yang ingin disampaikan. Tidak boleh kita suruh isteri angkat beras yang berat masuk rumah. Itu perkara yang menzalimi.

@hrisbismailKatannya nama dia pinokio♬ original sound – Haris Ismail

Untuk rekod, Haris dan Neelofa mendirikan rumah tangga pada 27 Mac 2021. Hasil perkongsian hidup, pasangan ini dikurniakan Muhammad Bilal pada 29 Januari lalu.

Sumber:hrisbismail

IKLAN

ARTIKEL MENARIK: “Allah Sangat Baik Dengan El, Allah Izinkan. Syukur Alhamdulillah.” Elfira Dedah Jantina Anak, Bakal Timang Bayi Perempuan!

ARTIKEL POPULAR: “Babah Cakap Rupa Ayyash Macam Ibu.” Kandungan 29 Minggu Terpaksa Czer Air Ketuban Kering, Ibu Ni Reda Anak ‘Pergi’

“Berjaya Mahramkan Musa. Dia Power.” Dah 3 Bulan Mizz Nina Masih Susukan Bayi Angkatnya, Pakar Laktasi Ni Kongsi Cerita!

BACA INI JUGA : ”Lawanya Adik. Anak Ramai, Badan Maintain Je.” Che Ta Kongsi Gambar Keluarga, Warganet Puji Nampak Sebaya Tak Makan Usia!

IKLAN

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

“Rumah, Barang Mentah Saya Beli. Takkan Suami Kena Masak.” Tip Rumahtangga Undang Kontroversi, Ini Reaksi PU Riz!

 

Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy
#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI