Asyik kemas rumah saja tetapi barang-barang makin banyak. Ruang pun jadi terhad, badan yang penat.

Selain solusi mengemas cara bijak dengan pelbagai cara yang praktikal sebagaimana yang dikongsi dimedia sosial, salah satu cara lebih praktikal adalah membuang barang yang tak diperlukan.

Tidak dinafikan barang yang disimpan dalam kotak dan barang-barang lama lain mempunyai sentimental value tapi kalau dah simpan dalam stor lebih lima tahun, sudah tentu ia menganggu ruang rumah.

Tetapi nak sewa tong sampah roro ini kos agak mahal, antara RM300, tak semua yang mampu berbuat demikian.

Bacaan selanjutnya: Rezeki Jual Kopi, Bagaikan Mimpi, Jumpa Anak Raja Datang Beli, Bikin Netizen Kagumi.

Tak perlu risau, ikut je cara seorang pengguna facebook ini, Azura Backar  yang berkongsi cara mudah membuang barang rumah lama sudah tidak pakai dan rosak.

Dia berkongsi aplikasi iClean Selangor, namun perkhidmatan ini hanya untuk penduduk negeri Selangor. 

Dalam pada itu, memuat naik beberapa keping gambar menunjukkan beberapa pekerja pembersihan mengambil barang-barangnya dihadapan rumah. Paling menarik, perkhidmatan itu tidak perlu dibayar, percuma saja!

Seterusnya ikuti perkongsian beliau.

iClean Selangor percuma dan hanya untuk penduduk Selangor sahaja.

Thank you iClean Selangor! Sebelum ni puas fikir mana nak buang barang2 rumah yg xpakai dan rosak. Mudah sangat guna Apps iClean Selangor.

Hari Sabtu buat aduan, Isnin dapat call untuk diorg dtg ambil. Pagi ini lori datang angkut semua. Alhamdulillah clear dah semua.

Yang paling best FOC!!! PERCUMA!! So penduduk Selangor sila gunakan perkhidmatan yg ada. Elakkan buang sampah di tempat yang tidak sesuai

Muat naik aplikasi iClean Selangor

IKLAN

Bagi yang bercadang nak mengemas rumah hujung minggu ni dan tak tahu nak buang barang-barang lama dan rosak di mana, boleh memuat turun aplikasi iClean ini di Google Playstore dan Apple Appstore.

Rujuk gambar rajah cara untuk daftar iClean Selangor.

IKLAN

Keluarga: Selamat mengemas rumah!

Sumber:  Azura Backar

Jom turut serta bersama e-keluargagader Bonding Day #dirumahaje secara virtual!
Bukan sahaja dapat eratkan hubungan dengan keluarga tersayang, tapi boleh lakukan aktiviti yang menceriakan bersama-sama. Hadiah menarik menanti anda sekeluarga!

Yuran hanya RM20.00 sahaja terhad untuk 30 famili sahaja. Satu famili 2 dewasa 2 kanak-kanak. Jadi, tunggu apa lagi? Jom daftar segera di sini: http://www.wasap.my/60169647520

sini: http://www.wasap.my/60169647520

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club